Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kraftig blødning efter første gang med kæresten.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A

Jeg kan godt forstå, at du blev forskrækket over, at du blødte så meget, og at det gjorde ondt. Det skal man selvfølgelig reagere og være opmærksom på ... Godt du skriver herind, nu du ikke kan overskue at tale med din mor om det.

Det er svært for mig at sige, hvad det er/har været, men for en sikkerheds skyld synes jeg, at du lige skal blive checket hos din læge. Som 15 årig kan du sagtens selv ringe til din læge og bestille en tid.

Måske tænker du, at det ikke er så rart, at lægen skal undersøge dit underliv, men du skal huske på, at det er en af lægens almindelige arbejdsopgaver, og at det er helt naturligt også at blive undersøgt der. Det gør ikke ondt - er allerhøjst lidt køligt at mærke instrumentet de bruger til at undersøge med  - og er relativt hurtigt overstået.

Hvis du gerne vil have en anden med, kan du måske spørge din kæreste eller en veninde, om de vil gå med dig.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat