Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har lyst, men hvordan kan det lade sig gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når man er meget nysgerrig på noget, kan det være svært at være tålmodig. Man kan have en følelse af, at man bare gerne vil prøve noget af – NU!

Sådan kan man godt have det med sex. Det kan faktisk være helt naturligt at have det sådan, når man først er begyndt at interessere sig for det.

Men selvom det kan være temmelig svært, kan det være en rigtig god idé at prøve at have lidt tålmodighed med sig selv. Og vente lidt, hvis der er ting omkring én, der gør, at man måske alligevel er i tvivl, om det er et godt tidspunkt. 

Det kunne godt lyde som om, at der er nogle ting, der gør, at lige nu måske ikke er det bedste tidspunkt at have oplevelsen på? F.eks. lyder det ikke som om, at der er nogen, du kan tale med det om. Og det kan altså være rigtig rart at kunne tale med nogen, både før og efter man prøver at have sex første gang. Det kan være rart at dele sine tanker, og måske har man også nogle spørgsmål, som er rare at snakke med en anden om.

Det lyder også som om, at der ikke er en helt oplagt dreng at have sex med lige nu. Selvom du ikke går og venter på, at den perfekte dukker op, kan det alligevel være en rigtig god idé at vente, til man møder en, man føler sig tryg ved. Én som man kender. Oplevelsen bliver nemlig tit bedre og mere tryg, hvis man føler, at man kan stole på personen og tale med ham/hende om det hele.

Men det, man kan gøre, indtil man føler sig helt klar – og indtil man møder en person, som man stoler på, er at udforske sex og din seksualitet lidt. Måske har du prøvet at onanere? Det kan man gøre på forskellige måder – måske har du lyst til at afprøve noget af det? Måske har du lyst til at læse om sex på nettet? Man kan f.eks. læse om onani på Sexliniens hjemmeside lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-onani.aspx Og der står masser af andre ting om sex på deres hjemmeside, som kan være spændende at læse.

Man kan også læse om og få gode råd til ’den første gang’ lige her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/foerste-gang.aspx

Jeg håber, at du er frisk på at give dig selv lidt mere tid. Og måske har du lyst til at bruge tiden på at udforske din egen krop og læse lidt om sex på nettet? Det kan også være, at du har en voksen tæt på dig, som du har lyst til at snakke med? Det kan nemlig være rart at have en at tale med. Du er også altid velkommen til at ringe, skrive til os på Chatten eller SMS’e til os.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat