Brev

Jeg har noget med en, men vil gerne noget med en anden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14,

Tak for dit brev. Det er rigtig god stil, at du tænker over dine handlinger og ikke bare kaster dig ud i noget, uden først at tænke dig om. Thumbs up for det! Det skal du bare blive ved med.

Først og fremmest, vil jeg fortælle dig lidt om sex, og bagefter vil jeg beskrive nogle af mine tanker om selve din situation med dine to bejlere. 😉

Jeg går ud fra, du ikke har haft sex endnu, når du skriver, at du har snavet og skrevet frækt med din ex, men ikke nævner noget om, at I allerede har haft sex?

Sex er noget andet end at snave og skrive frækt. Og det er vigtigt, at du føler dig klar til at være sammen med den, du vælger at være sammen med. Første gang man har sex, er det noget helt nyt, man aldrig har prøvet før. Og det skal meget gerne blive en god oplevelse for jer begge.

Udover at føle dig klar, er det derfor også vigtigt, at du føler dig tryg ved ham, du vælger at være sammen med.

Nogle gange kan man godt gå i gang med at have sex, og tro at man har lyst til det. Men lige pludselig kan man få en følelse af, at man ikke helt har lyst alligevel. Derfor er det vigtigt, at du stoler på, at ham du vælger at være sammen med, vil lytte til dig, hvis du siger stop. Hvis du fx fortryder, imens I er i gang. Og det er også vigtigt, at du stopper, hvis ham, du er sammen med, siger stop.

Husk at man aldrig har lovet noget. Selvom man har lagt op til hinanden, er det altid i orden at fortryde.

Det er vigtigt, at det bliver en god oplevelse for jer begge og for dig. Det kan derfor være en god ide at læse lidt om sex, inden du kaster dig ud i det – jeg kan anbefale dig at tage et kig på vores hjemmeside https://bornetelefonen.dk/sex-og-seksualitet/Her vil du finde gode råd samt information om, hvad der rent faktisk sker i kroppen når man har sex, samt hvilke tanker man kan gøre sig.

Til dit dilemma, tænker jeg følgende: Hvem af de to fyre kan du bedst lide? Og er du sikker på, at det skal være en af dem, du har sex med første gang? Nogle gange kan det godt betale sig, at vente på at møde én, hvor du slet ikke er i tvivl om, at det lige præcis skal være ham.

Jeg kan godt blive lidt i tvivl om hvorvidt, du faktisk er rigtig vild med nogle af de to, når det ikke er så vigtigt for dig, hvem af dem, det er du skal have sex med. Man kan godt have sex uden at være helt vild med en fyr. Men måske er det vigtigt for dig, at du ikke kun har lyst til sex. Men også lyst til lige præcis “ham”?

Hvis du beslutter dig for at vente på ham, du beskriver som din flirt, synes jeg, du skal sige til din ex at du ikke er interesseret i at være i kontakt med ham længere, på den måde, og foreslå ham, at I blot er venner i stedet.

Jeg vil foreslå dig, at du bagefter taler med din flirt om dine tanker. Måske han også har lyst til at komme tættere på dig, men ikke helt ved, hvordan han skal gøre det?? Hvis du ved du godt kan lide at snave, kan du foreslå ham, om han ikke vil prøve det til at starte med?

Hvis du beslutter dig for at se din ex igen, synes jeg helt bestemt, at du skal fortælle din flirt, at du ikke længere synes, I skal ses. Du behøver ikke fortælle om din ex, du kan blot fortælle at du desværre ikke længere har de samme følelser og derfor er nødt til at slutte jeres flirt. Det er aldrig god stil at spille på to heste – for din flirt kan jo blive rigtig såret, hvis han stoler på dig.

Det var godt du skrev herind, og jeg håber, du kan bruge mit svar til at komme nærmere din egen beslutning om hvad du har lyst til – samt hvad du er klar til. Hvis du har brug for at vende dine tanker yderligere, er du mere end velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen nr. 116111.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

 

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat