Brev

Hvordan spørg jeg min veninde om hun vil have sex/være venner med fordele?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej fyr på 16 år

Mange tak for dit brev til BørneTelefonen, som er super fint skrevet. Det er dejligt at se, at du gør dig omsorgsfulde overvejelser i forhold til din veninde.

Det virker som om, I har et godt venskab, som du værdsætter og ikke vil risikere at miste.

Du spørger “hvordan spørg jeg min veninde om hun vil have sex/være venner med fordele?

Selvom det er dig, der skal beslutte om du vil spørge hende, og i så fald skal formulere det, så har jeg besluttet at besvare dit spørgsmål helt konkret. På den måde håber jeg, at det kan give dig anledning til at tænke over, hvordan du evt. selv ville tale med din veninde om det.

Konkret forslag:

Hej … Jeg har gået og tænkt på, om vi to skulle prøve at have sex sammen. Jeg sætter stor pris på vores venskab, og holder meget af dig. Derfor tror jeg også det vil være trygt og rart imellem os, hvis vi skulle være intime sammen. Jeg har ingen forventninger om, at du skal sige ja, og det er meget vigtigt for mig, at du på ingen måde føler dig presset af mig. Hvis du ikke tænker, at det er noget du har lyst til, så er det helt ok, og vi kommer til at fortsætte vores stærke venskab, som altid.

Som nævnt skal du selvfølgelig bruge dine egne ord – og ikke mine!

I mit forslag har jeg forsøgt at vise, at du skal lægge stor vægt på respekt og omsorg overfor din veninde. Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke kommer til at presse hende, da nogle mennesker kan have svært ved at sige fra.

Det lyder som om, at du allerede ved,  det er helt almindeligt, at du tænker meget på sex, og onanerer meget. Uanset om du beslutter dig for, at spørge din veninde, så vil jeg lige gøre opmærksom på Sexliniens rådgivning, hvor du måske vil kunne finde inspiration og svar på nogle spørgsmål. Fx. på dette link: http://www.sexlinien.dk/emneside-drenge/maends-kroppe/drenge/maends-onani.aspx

Jeg håber mit svar har kunne hjælpe dig videre. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen, eller ringe til os på 116111.

Venlig Hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Sex og seksualitet

Når man er ung, kan man have mange tanker og spørgsmål om sex og seksualitet. Måske du ikke har haft sex, men er nysgerrig på, hvad det er og tænker måske: Hvordan er den første gang? Hvordan har man et samleje? Hvordan onanerer man? Hvad er orgasme?

Det kan også være, du slet ikke er klar til at have sex eller tænker over, hvordan man egentlig ved, om man er klar til det…

Hvis du har haft sex, kan du være, du har spørgsmål som: Hvordan taler man om sex med sin kæreste? Hvilken prævention skal jeg bruge? Hvordan ved jeg, om jeg har fået en sexsygdom? Hvorfor er jeg øm efter sex?

Det kan også være, du oplever at have tanker og oplevelser omkring din seksualitet. Er jeg til piger eller drenge? Eller er jeg måske biseksuel – og til begge køn?

Her kan du se forskellige film om sex, seksualitet og krop – blandt andet en film om hvordan man fortæller andre om sin seksualitet. Du kan også prøve en quiz om sex og seksualitet eller læse andre børns breve med svar fra andre børn og fra BørneTelefonen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat