Brev

Mine gamle lærere…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17

Tak for dit brev. Det lyder som en rigtigt dårlig oplevelse, du har haft i skolen med dine gamle lærere. Og det er slet ikke i orden, at du har mistet dit selvværd pga. dem. Jeg ved, at rigtigt mange unge kæmper med et lavt selvværd. Som du selv skriver, så er der et kæmpe pres i skolen, hvor det gælder om at have gode karakterer. Der er også ofte et kæmpe pres med venner og veninder, hvor det gælder om at være populær. Alt dette kan gøre, at man bliver meget usikker på sig selv og ikke føler sig god nok.

Jeg tænker, at det først og fremmest er godt, at du nu er stoppet i den skole, så du undgår de lærere, der fik dig til at føle sådan. Jeg ved ikke, om du skal fortsætte på uddannelse nu, eller om du skal ud og arbejde. Men lige meget hvor du ender, så vil den følelse af ikke at være god nok, måske ramme dig igen. Sådan har de allerfleste det nemlig i perioder. Selv voksne mennesker, der har gået mange år i skole og har gode jobs, bliver ind imellem ramt af den følelse.

Det, jeg tænker at du kan øve dig i, for at kunne holde ud at blive ramt af følelsen af ikke at kunne noget, er at se på de ting, du rent faktisk kan, og som du er god til.
Så prøv at tænke over, hvad du er god til. Du skal ikke være verdensmester til det, men noget som du kan finde ud af og måske er bedre end nogle andre til.  Det er nemlig ved at vænne hjernen til at se de gode ting, at man får trænet sit selvværd.

Jeg tænker også, at det er vigtigt, at du får snakket med nogen om, hvordan du har det. Måske dine forældre, eller en anden voksen, du stoler på og har det godt med.

Du har i hvert fald taget det første skridt til at få et bedre selvværd, ved at skrive her til. Det synes jeg er ret sejt.

Venlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat