Brev

Jeg spørger ikke mine veninder om de ville være sammen

Hej BB.

Jeg skriver til jer fordi at jeg har det her “problem” jeg gerne ville have en slags “forklaring” på.

Jeg er ikke særlig tit sammen med nogle af mine venner i weekenderne eller efter skole, hvilket skyldes at jeg ALDRIG selv spørger om der er nogle der kan være sammen,

min mor ved det godt og mine forældre spørger HELE tiden ind til hvorfor jeg peger bare at sige “det ved jeg ikke” og vis de spørger om jeg ikke skulle tage at spørger nogle om de kan være sammen svare jeg bare “ik lige nu” så siger det hvorfor “jeg har bare ikke lige lyst til at være sammen med nogle lige nu” men det har jeg jeg (tør) på en måde bare ikke at spørge nogle.

Jeg ved virkelig ikke hvorfor og jeg syntes at det er rigtig ireterende. Jeg håber at i kan hjælpe mig

Kærlig hilsen
Pigen der ikke spørger sine veninder om de kan være sammen.

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige.

Tusinde tak for dit brev.

Hvor er det bare godt, at du skriver til BørneTelefonen. 

Jeg kan sagtens forstå, at det må være irriterende, at du oplever, at du har svært ved at spørge dine veninder, om I skal lave aftaler efter skole og i weekenderne, især nu - hvor det lyder som om, du har rigtig meget lyst til det! Det er flot, du vælger at gøre noget ved dit problem, og skriver herind for at få nogle råd.

Jeg kan ikke give dig én bestemt forklaring på, hvorfor du synes, det er svært for dig at spørge dine venner om I skal ses efter skole eller i weekenderne. Det kan der nemlig være flere forskellige grunde til. 

Du er selv inde på, at du ikke føler, at du har modet til at spørge. Gad vide om du altid har haft det sådan? På BørneTelefonen har jeg talt med mange børn, der har det ligesom dig. Nogle af børnene fortalte mig, at en af grundene til at de ikke turde spørge, var at de var bange for at blive afvist. Tænk nu, hvis det viste sig, at vennerne sagde nej! Derfor tænker jeg på om en af grundene til, at du kan være usikker på at spørge dine venner, om I skal ses kan være, at du også er nervøs for at blive afvist? Det kan måske også handle om, at du føler dig genert?

Jeg lagde mærke til, at du skrev, at grunden til at du ikke var så ofte sammen med dine venner var, at du aldrig spurgte dem. Det får mig til at tænke på, at du måske har en fornemmelse af, at de faktisk gerne vil ses med dig, hvis du spurgte dem, og at I ville ses oftere, hvis du også turde spørge dem. Er det mon rigtigt forstået? Hvis du er lidt nervøs for deres reaktion, så kan det måske hjælpe at tænke på, hvordan du selv reagerer, når nogen spørger dig, om I skal finde på noget sjovt at lave sammen i weekenden. Mon ikke du ville blive glad over, at det lige netop var dig, de spurgte? - og mon ikke dine venner også ville blive glade for, at du spørger dem og viser, at du godt kan lide dem og gerne vil være sammen med dem? 

Har du overvejet at tale med dine forældre, om hvordan du har det? At du gerne vil lave aftaler med dine venner, og at du synes, det er irriterende, at det skal være så svært for dig at spørge dine venner, om de vil? Sommetider er det en rigtig god idé, at tale med sine forældre om de svære følelser og tanker, så de har mulighed for at hjælpe én. Måske har de en god idé til, hvordan det vil kunne blive nemmere for dig at spørge en ven eller en veninde, om I skal være sammen. Det kan også være, at de har en god idé til, hvad du og din ven kunne lave sammen. Hvad tænker du mon om det?

Har du overvejet at tage en snak med en af dine venner, som du stoler på, om hvordan du har det? Måske vil det blive lidt nemmere for dig, hvis dine venner er klar over, at du har svært ved at være den, der spørger, om I skal lave noget sammen, men at du rigtig gerne vil være sammen med dem. Det kan sagtens være, at dine veninder tror, at du ikke har brug for eller lyst til at være sammen med dem særlig ofte. Måske kan den ven du beslutter dig for at tale med også give dig et godt råd til, hvad der kunne være en god måde at spørge på.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ellers er du altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat