Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine venider

hej jeg er en pige på 11 år og jeg er en del af en venide gruppe på 5 3 af pigerne har sagt at de gerne ville holde en paouse fra mig fordi jeg går dem til nogen de ikke er hvad skal jeg gøre

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej Pige på 11 år

Tak for dit brev.

Du skriver i dit brev, at I er en venindegruppe på 5, og at 3 af veninderne gerne vil holde en pause fra dig.

Venskaber går ofte op og ned, det er helt normalt. Det er bare ikke rart, når venskabet går ned ad bakke og nogle gange har man brug for hjælp for at få det godt sammen igen.

Du har skrevet til BørneTelefonen, og jeg vil forsøge, at give dig et par gode råd til, hvordan din venindegruppe igen kan blive dejligt at være en del af.

Jeg tænker på, om du har talt med dine veninder? Du kunne eventuelt spørge dem om, hvad de mener med “at du gør dem til nogen de ikke er”? Hvis der er noget man skal gøre anderledes, er det altid vigtigt, at vide, hvad man gør forkert. Og måske gør du slet ingenting forkert, måske handler det bare om en misforståelse?

Nogle gange kan det være godt, at få hjælp fra en voksen. Jeg tænker på, om du har en god lærer, som kender Jer alle 5. Han/hun kunne hjælpe Jer med, at løse problemet. Jeg vil foreslå dig, at du først tager en snak med din lærer. Du vil få mulighed for at fortælle din lærer hvad du har oplevet og hvad du håber på, at få ud af en fælles snak med de andre veninder.

Når læreren kender til problemet, kan han/hun bedre hjælpe Jer.

Du virker til at være en dejlig veninde, som gerne vil løse det problem, som er i Jeres venindegruppe. Jeg er sikker på, at du enten selv eller sammen med en voksen finder en løsning, så I alle 5 veninder igen kan have det dejligt sammen

Ønsker Dig det bedste!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat