Brev

Mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Brevet er anonymiseret af brevkasseredaktionen

Kære dreng.

Jeg har læst dit brev, og jeg har mest af alt lyst til at give dig en kæmpe krammer.

Jeg bliver virkelig bekymret for dig, når jeg læser din historie og jeg vil meget gerne hjælpe dig. Du har ret til at blive hørt og mødt med omsorg.

Det er meget tydeligt, at du har båret rundt på en kæmpe smerte i rigtig lang tid. Jeg forstår godt at det kan føles som om at der ikke er noget at leve for mere, når alt omkring en ramler og falder fra hinanden.

Men kære du, jeg vil fortælle dig, at der er håb. Det her er ikke din endestation, selvom det måske føles sådan lige nu. Der er en udvej. Men du skal ikke stå med dette alene. Det er så vigtigt at du får hjælp fra en voksen.

Derfor er jeg også meget glad for at du har skrevet til os, og åbnet op for så svær en historie. Jeg ved at det ikke er let at række ud efter hjælp, når man har det svært, så hvor er det stærkt at du har rakt ud til os.

Når du rækker ud efter hjælp, viser du mig, at du stadig har et håb i dig. Et håb om at få det bedre. Ved at skrive dit brev, kæmper du en kamp for at gøre det håb større.

Jeg tænker dog på om du kunne have lyst og overskud til at ringe ind til os på 116111? Her kan vi bedre snakke om hvad der er det bedste for dig lige nu.

Vi vil så gerne hjælpe dig. Vi lytter på dig og tager dig alvorligt.

Hvor har du kæmpet hårdt – og i lang tid!

Når jeg læser det du har skrevet, bliver det tydeligt hvor meget du har været igennem – og hvor alene du har følt dig. Fra din første forelskelse til de mange gange, hvor du har oplevet afvisning, mobning, uretfærdighed og en følelse af at stå udenfor fællesskabet.

Det er så tydeligt, at du har kæmpet for at finde en plads og føle, at du hører til, men gang på gang er blevet mødt med afvisning og svigt. Det er klart at det gør ondt.

Du skriver også “Jeg putter et smil på vær fucking dag men jeg er ikke ok inden i”. Når jeg læser det, får jeg helt en knude i maven, og kan virkelig mærke hvor forfærdeligt det må være at have det sådan. Jeg tænker at det føles lidt som at være usynlig. At folk kigger lige igennem en, og nærmest ikke registrerer at man er der. Og den eneste opmærksomhed man får, er negativ. Det kan ingen mennesker holde til.

Brug for hjælp til at finde vejen ud af det svære

Du fortæller at du har prøvet at slå dig selv ihjel 5 gange. Det er meget alvorligt, og jeg bliver så bekymret.

Når man har det så svært, som du beskriver, kan det være en kæmpe hjælp at tale med nogen, der er uddannet til at støtte og hjælpe i præcis sådan nogle situationer.

Det kan både være akuthjælp. Det kan også være mindre akuthjælp; der har du ret til at få hjælp af din kommune. Det kan du læse lidt om herunder.

Akuthjælp – ring 112

Hvis du er i fare for at gøre noget alvorligt mod dig selv, hvis alt bliver for meget, så er det så vigtigt at du søger akuthjælp. Du kan ringe til 112, som kan hjælpe dig med det samme.

Du har ret til at få hjælp af din kommune

Det gør stort indtryk, når du beskriver hvor hårdt du har kæmpet i så mange år og at du fortæller, at du ikke har meget tilbage på din liste over ting, der holder dig kørende. Du beskriver også at du drikker vodka og har røget de sidste 3 måneder.

Derfor synes jeg du skal vide, at kommunen har pligt til at hjælpe dig. Det er ikke okay at du har det så dårligt. Du har ret til at få hjælp til at det bliver bedre.

Du kan få en bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du har lyst, kan du få en gratis bisidder fra BørneTelefonen. Vi har bisiddere i hele Danmark. Det er en socialrådgiver, som ved alt om hvad, kommuner kan hjælpe med og hvad, du har ret til at få af hjælp.

Bisidderen kan hjælpe dig med at kontakte kommunen og høre, hvad der findes af hjælp, dér hvor du bor.

Du kan læse om BørneTelefonens bisiddere: her

Hvis du ringer til os på 116111 kan vi hjælpe dig med at få en bisidder – hvis du har lyst. Eller snakke med dig om alt det, du står midt i. vi har åbent alle dage, også om natten og også juleaften. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.

Du har ret til at være tryg i din skole

Du har oplevet rigtig meget mobning og udstødelse på din skole. Sådan skal det slet ikke være. Alle har ret til at have en god skolegang, hvor man føler sig tryg og sikker. Det har du også. Det er de voksne på din skole som har pligt til at hjælpe dig, når den slags sker.

Så hvis du har en lærer som du har en god relation til, så prøv at fortæl lidt om hvad der sker, så kan den lærer hjælpe dig, så mobningen bliver stoppet. For du har ret til at det skal stoppes.

Hvis din lærer ikke lytter, kan du også tale med skolens ledelse. Det er deres ansvar at det er trygt at være på skolen for alle skolens elever. Derfor har du krav på at de tager dig alvorligt. Hvis de ikke gør noget for at stoppe mobningen, så kan du faktisk klage.

Det kan du læse mere om lige: her

Har du en voksen du stoler på og føler dig tryg ved?

Det kan fx være en af dine forældre, en god lærer eller en helt tredje. Det vigtigste er at det er en som du føler dig tryg ved.

Hvis der er en person, som du tænker kunne hjælpe dig med at tage det første skridt mod at få hjælp, så prøv at række ud til dem. Du behøver ikke forklare alting på én gang – du kan starte med at fortælle, at du ikke har det godt, og at du har brug for støtte til at få hjælp.

Den person kan også hjælpe dig med at komme til lægen, hvis du har brug for det.

Hvem ved hvordan du har det?

Jeg lægger mærke til at du ikke skriver så meget om dine forældre. Ved de mon hvordan du går og har det?

Hvis det ikke er så nemt at tale med dem og hvis du ikke har så mange voksne i dit liv, som du er tryg ved at række ud til – så kan en mulighed også være at kontakte din kommune, som der står lidt om længere oppe.

Headspace

Hvis du ikke føler at der er en omkring dig som du har lyst til at snakke med, så vil jeg spørge dig om du kender rådgivningstilbuddet der hedder Headspace?

Headspace er et fantastisk netværk man kan trække på, når man har svært ved at se, hvor man skal gå hen efter hjælp og støtte. De er virkelig gode til at holde unge i hånden, når noget er svært.

Det der også er rigtig godt ved Headspace, er at de har centre rundt omkring i landet, så man kan komme ind fysisk og snakke med nogen, der kan hjælpe en. Nogle gange kan det være rart, at møde fysisk op, så de kan se en, og man kan nogle gange åbne bedre op, hvis der sidder en rigtig sød rådgiver overfor en.

Måske du har mod på at kontakte dem?

Jeg håber virkelig at du kan mærke at jeg gerne vil hjælpe dig! Jeg ønsker at du skal få det godt igen.

Jeg håber derfor også at du vil ringe ind til os på 116111, så vi sammen kan finde ud af hvad næste skridt skal være. Du har ret til at få hjælp, og hjælpen er der også til dig.

Bliv ved med at kæmpe, du er meget stærkere end du selv tror!

Jeg sender dig mange varme tanker

BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat