Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Lav en klage over mobning

Hvis du har sagt til en voksen på skolen, at du bliver mobbet, og de ikke har gjort noget for at hjælpe dig, så kan du klage.

Der findes noget, der hedder Klageinstans mod Mobning, og det er dem, man sender sin klage til. Så beder de skolen om at gå i gang med at løse problemerne.

Skriv så mange eksempler som muligt. Måske kan du få dine forældre til at hjælpe dig med at udfylde klagen.

Her er et skema, du kan udfylde, hvis du vil klage over mobning. Vi hjælper dig - trin for trin.

Når du har klaget:

Du kan altid fortryde, at du har klaget. F.eks. hvis skolen hjælper dig til at få stoppet problemet.

Hvis du er under 18 år, vil dine forældre (eller de som har forældremyndigheden over dig) få at vide, at du har klaget, og de vil løbende blive informeret om, hvad der sker med din klage.

Hvis du vil læse mere om, hvad der sker med din klage, så kan du klikke her.

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat