Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

voldtægt og ingen tror på det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det var slet ikke dumt, du skrev. Tværtimod! Tusind tak for dit brev.

Det må have været svært at skrive herind. Jeg kan nemlig mærke, at der er mange følelser i dit brev, og jeg kan læse, at du har været ude for en meget voldsom og ubehagelig oplevelse.

Det er helt sikkert, at du gjorde alt, hvad du kunne, for at forhindre voldtægten. Når man bliver udsat for sådanne voldsomme ting, er det ikke altid, at man kan få sit hoved eller sin krop til at reagere, som man gerne vil. Man kan blive helt handlingslammet, bange og chokeret. I nogle tilfælde når man ikke at kæmpe imod eller sige noget. Men du kæmpede imod. Det var stærkt af dig!

Det er også stærkt af dig, at du fortalte dine forældre om det, der er sket, og det er helt rigtigt at melde det til politiet. Det er ikke let at skulle fortælle om sådanne oplevelser – det kræver mod! – og det kan gøre ondt, når dem, man betror sig til, ikke tror en. Derfor kan jeg også godt forstå, hvis du bliver ked af det og vred, når politiet og dem i skolen ikke tror på din historie.

Jeg spekulerer på, om du stadig taler med dine forældre om oplevelsen? Når man har været ude for det, som du har oplevet, kan man have brug for nogen at tale med, og man kan have brug for at tale om det, der er sket, rigtig mange gange. Der er også mange, der har brug for at tale med en, som ikke er fra familien – en psykolog, for eksempel. Har du mon talt med dine forældre om, at oplevelsen stadig går dig rigtig meget på, at du tit græder og føler, at du ikke har lyst til at være her mere – og at du faktisk er begyndt at skære i dig selv?

Det er slet ikke mærkeligt, at du har de følelser og de tanker, men det er meget vigtigt, at du får talt med nogen om dem. Det er nemlig ikke bare tanker og følelser, der forsvinder af sig selv. De fleste, der er ude for en voldtægt, har brug for at tale med en psykolog om det. Hos en pyskolog vil man kunne fortælle om det, der er sket, og man vil kunne fortælle om de tanker og følelser, man har. Psykologen kan hjælpe en med at komme over oplevelsen, så de meget tunge og svære tanker og følelser forsvinder lidt efter lidt.

Kunne du mon have mod på at snakke med dine forældre om, at du har brug for hjælp til at komme over de ting, du har været udsat for? Dine forældre vil for eksempel kunne hjælpe dig med at kontakte din læge, som så vil kunne henvise dig til en psykolog.

Hvis du har mod på det, kan du måske også sætte dig ned med en af dine forældre og kigge på Centre for Voldtægtsofres hjemmeside lige her: http://www.voldtaegt.dk. Du kan også først selv kigge lidt på siden, hvis du har lyst til det. På siden kan man finde informationer om, hvordan man kan få hjælp, når man har været udsat for en voldtægt – også selvom det er længe siden. Det er gratis at få hjælp gennem Center for Voldtægtsofre, og man kan kontakte dem på telefon eller ved at skrive en mail.

Du er også velkommen til at ringe eller skrive direkte herind til BørneTelefonen på 116111, hvis du har lyst til at snakke lidt mere om det hele. Vi vil også gerne hjælpe dig med at kigge lidt på Center for Voldtægtsofres hjemmeside, hvis du har brug for det. Det kan også være, at du har brug for råd til, hvordan du kan få taget en god snak med dine forældre. Det er vigtigt, at du får fortalt nogen, hvordan du har det lige nu, så du kan få hjælp til at komme over den svære oplevelse og få det godt igen.

De allerkærligste hilsner, BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat