Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Seksuel krænkelse af kæreste?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Jeg kan godt følge dig i, at det kan være svært at vide, hvad der er sandheden. Og jeg kan godt følge dig i, at det kan være svært finde sexlysten til ham, hvis du ikke ved om du kan stole på ham.

Når du siger, at du fik en følelse af slet ikke kunne finde ro, så er det et tydeligt signal på at det der er foregået noget der har gjort dig meget utryg.

Måske ligger der lidt mere bag utrygheds-følelsen end den ene episode? Har I det ellers godt, og er du helt glad og tryg ved alle andre sider af jeres samliv?

Jeg ved godt, du ikke kan svare, men prøv at stille dig selv det spørgsmål og se hvad for nogle svar, du kommer frem til.

Tryghed er en vigtig følelse i et forhold, både når man skal have sex, men tryghed er også grundlaget for et ærligt og oprigtigt kæresteforhold.

Tryghed gør, at man kan glemme alt andet og bare nyde at være i nuet, sammen med kæresten.

Nu ved jeg ikke, hvor længe I har været kærester, og hvor godt I kender hinanden, men jeg tænker, at modenhed kan spille en rolle her.

Når man som du er 19 år eller deromkring, er man stadig i gang med at finde ud af, hvem man er, hvad man kan lide ved sig selv, og hvad man gerne vil blive bedre til.

Det gælder også andres grænser, hvor går de og hvordan gør jeg, hvis jeg er kommet til at gå over grænsen.

Måske er det svært for din kæreste at sige, hvad der er sket, hvis han ikke er helt klar over det selv, eller hvis han simpelthen ikke kan udtrykke sig.

Nogle mennesker kan godt føle sig tomme for ord overfor andre, der er gode til at udtrykke sig, ligesom du virker til at være.

Hvis du kommer frem til, at du synes, I har det rigtig godt i samlivet ellers, og du føler dig tryg med ham på alle andre punkter end på det seksuelle. Så tænker jeg, at I godt kan arbejde jer ud af den seksuelle utryghed.

I kan eventuelt lægge en plan for at få trygheden tilbage i sexlivet.

Det kan kun gøres, hvis I begge føler jer godt tilpas, derfor må I tro på hinanden.

Planen kunne fx være, at I kun må kæle de næste mange gange, indtil trygheden er tilbage.

Jeg håber, I kan få talt sammen, og at din kæreste vil forstå.

Husk at du også altid er velkommen til at skrive igen eller ringe til os på 116 111. Vi er her altid for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat