Brev

Ubehageligt forhold til sex.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 19 årig pige

Jeg kan sagtens forstå, at du ikke helt ved hvordan du skal fortælle om dine oplevelser.

Du har bestemt intet at være pinlig over, og du overreagerer på ingen måde. Når man oplever at ens grænser bliver overskredet af en voksen man ellers skal have tillid til, sker der noget i en. Noget går lidt i stykker, og det skal repareres over tid.

Der er ikke noget at sige til, at du er utryg ved at være i seksuelle situationer. Selve situationen minder din krop om, at du har oplevet noget ubehageligt og derfor reagere din krop (og dine tanker) som den gør.

Det er ofte hjælpsomt, at snakke om det og fortælle det til nogen. Du har taget et stort skridt ved at skrive det ned og send et brev til os. Du øver dig i at få sagt det, som er svært.

Jeg vil anbefale du læser brevet igennem flere gange, prøv evt. at læse det højt for dig selv. På den måde får du “smagt” lidt på ordene, inden du skal fortælle andre om det. Hvis du føler du kan tale med din mor, synes jeg du skal gøre det. Ellers med en veninde, veninder i din alder er gode til at lytte og støtte op.

Du kan overveje om du også skal tale med din læge som vil kunne henvise dig til en psykolog. Psykologen har talt med andre unge i samme situation, og ved lige hvordan situationen skal gribes an.

De fleste kommer igennem det, får bearbejdet deres oplevelser og får et helt normalt forhold til sex og kan nyde det intime samvær med deres partner.

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke og håber, at du kommer godt i gang med bearbejdningen af dine oplevelser.

De aller bedste hilsner og tanker fra

Børnetelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat