Brev

Hjælp…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Det var dog super ubehageligt. Jeg håber da, at de stoler på, at du ikke har sendt det billede rundt.

Jeg kan godt forstå, at du ikke ved, hvad du skal gøre, men du har jo faktisk allerede gjort noget rigtig fint. Det er virkelig godt, at du har skrevet til alle pigerne, at det er en fejl, og at det ikke er dig, der har sendt billederne. Det næste, du skal gøre, er følgende:

1. Du skal ændre password til SnapChat – og de andre steder, hvor du anvender samme password!

2. Du skal henvende dig til SnapChat og fortælle, at du er blevet hacket eller misbrugt af nogen, som kender din kode. Du kan anmelde det her: https://support.snapchat.com/da-DK/i-need-help

3. Du skal henvende dig til politiet hurtigst muligt og fortælle dem, hvad der er sket. Det vil sige, at du skal lave en anmeldelse af det. Nogen har jo brugt din identitet til at krænke andre. Derved er du også selv blevet krænket.
Det er meget vigtigt, at de får at vide, at det ikke er dig, der har sendt billederne, så du ikke får problemer.
Du kan enten ringe, møde op eller skrive en mail til dem. Se eventuelt politiets hjemmeside: https://politi.dk/anmeld

Ring gerne på 114 og fortæl, hvad der er sket og hvad Politiet vil råde dig til.

Derudover vil jeg foreslå dig, at du taler med dine forældre om det, så de kan hjælpe dig med det. Selvom det måske føles rigtig pinligt, så er det vigtigt, at du får støtte i det her.  Måske også en lærer, så skolen ved, at der er noget igang og ikke at rygterne kommer til at tage over på skolen. Det er vigtigt, at de hjælper dig med at få det stoppet.

Angående din kæreste synes jeg, at du skal ringe/skrive til hende  eller mødes og fortælle hende, at det ikke er dig, der har sendt billederne.
Hvis hun har blokeret dig helt, og du heller ikke har mulighed for at tage hjem til hende, så kan du måske få en god ven til at hjælpe dig med at komme i kontakt med hende. Når hun hører din version af historien, tror du så ikke, at hun vil forstå dig?

Du kan også kontakte BørneTelefonen på 116111, hvis du har brug for at vi guider dig eller få en snak med os.

Jeg håber, at du får den hjælp der er brug for – og din snap venner stoler på, at du er ærlig.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat