Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ik hvad jeg skal gøre…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14
Tak for dit brev. Du skal have stor ros for at have delt dét, der er svært i dit liv. Det lyder som om, du har oplevet/oplever en del i dit liv, som gør at du føler dig nødtsaget til at dulme smerterne ved at cutte dig selv, drikke dig stiv og tage stoffer...

Det kan føles som en lettelse at cutte i dig selv, fordi smerten sommetider overskygger den smerte, man har indeni, men det er jo en midlertidig løsning, for de svære følelser er der stadigvæk, og de forsvinder ikke uden du får noget hjælp. Ligeledes gør det sig gældende med alkohol og stoffer.

Derfor tænker jeg, du bliver nødt til at få åbnet op for de svære følelser over for en voksen... Herunder mobningen og din søsters depression - og også i den forbindelse dine forældres manglende opmærksomhed overfor dig....

Mon du kan komme i tanke om en voksen, som du tør fortælle det til? Det kan være en lærer, et andet familiemedlem, din sundhedsplejerske eller en helt anden... ? Jeg ved fra andre unge, at det kan være en hjælp at vise deres brev og mit svar til den voksne... På den måde kan man ofte lettere få taget "hul på bylden".

Hvis du efter at have læst mit svar - stadigvæk ikke føler dig helt klar til at hive fat i en voksen, så vil jeg råde dig til at vende situationen med en rådgiver fra BørneTelefonen på 116 111. Det er gratis og anonymt. Og rådgiveren har mulighed for at spørge ind til nogle ting, som kan gøre det lettere at rådgive ud fra.

Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive igen.

Håber du har mod på det!
Varme hilsner BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat