Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Konverter til Islam..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det er super godt, du skriver hertil, for det virker til du har meget at forholde dig til.

Det må være rigtigt svært for dig at stå i sådan en vanskelig situation, som du gør. Jeg tænker på, om du kan starte med at tale med din familie om, at du ikke har det så godt med at gå kirke f.eks. juleaften. Jeg ved ikke, om du er konfirmeret, men tænker næsten, at du allerede dengang også har haft nogle diskussioner med din familie..? Alt efter hvordan disse snakke er gået, var det så en ide at referere til dem?

Det må være rigtig svært for dig, når din familie og specielt din bror kommer med racistiske udmeldinger omkring dine muslimske venner. Tror du, det kunne få ham til at stoppe, hvis du fortæller ham, at du bliver ked af det, når han siger sådan?

Når du gerne vil konvertere til Islam, tænker jeg, om du føler dig presset imellem din familie og dine kammerater og den baggrund, de har? Jeg ved ikke, hvor meget du har deltaget i dine muslimske kammeraters hverdag med Islam, eller hvor meget du og dine kammerater taler religion?

Hvis du vil konvertere til Islam, er det i princippet ret simpelt, og du skal rette henvendelse til en moske. I moskeen fortæller du, at du gerne vil konvertere, og Imamen på stedet vil så have en samtale med dig. Ud fra den samtale vil han vurdere, om du er klar til en sådan proces. Du skal udtale den muslimske trosbekendelse (Shahadah), og der er også nogle andre ting, du skal, som han kan fortælle dig mere om end jeg kan.

Det er en stor beslutning, og normalt er det ikke noget, jeg anbefaler at gøre uden først at have talt godt med sine forældre om det. Men samtidig kan jeg godt se fra din beskrivelse af din familie, at du slet ikke føler, at de forstår dig og dine tanker, så jeg kan godt se dit dilemma. Selv om du virker meget sikker på, hvad du vil, så vil jeg alligevel opfordre dig til at få talt det godt igennem med nogen, som kan hjælpe dig med at få vendt de forskellige tanker om, hvilken betydning det kan få for dit liv i fremtiden. Kender du mon nogen, som du tænker ville lytte til dig og være åben og støttende for dig?  

Selv om det lyder selvmodsigende, tænker jeg, om det kunne være en mulighed for dig, at kontakte jeres lokale præst?

Det råd kan måske lyde lidt mærkeligt, men en præst kan godt være super god at tale med, specielt i situationer hvor de valg, man går og tænker over, kan være udfordrende.

Hvis det stadig er vanskeligt for dig at forholde dig til, er du også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke videre med en rådgiver.

Mange kærlige hilsner,

BørneBrevkassen

Andre der Hjælper

Der findes også andre steder, hvor du kan få rådgivning og hjælp.

Måske har du brug for at tale med en ekspert, der ved rigtig meget om lige præcis dét, du tumler med.

Fandt du ikke den hjælp, du søgte efter? Her er en liste over andre, der også har rådgivning for børn og unge.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat