Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M.

Det kan være meget svært at skifte skole i 6. klasse, hvor alle er i puberteten og usikre på sig selv og måske ikke har så meget overskud til andre.

 Det er jo meget forskelligt hvor godt klasser fungerer, og hvor gode de er til at optage nye klassekammerater i fællesskabet, og det lyder som om, du har været uheldig at komme i en klasse, der ikke har været klar til at modtage dig. Mon din nye lærer har gjort noget særligt for at du skulle komme godt ind i klassen?

At blive lukket ude af fællesskabet er det samme som mobning. Og det er faktisk en meget slem form for mobning, fordi man kommer til at føle sig usynlig. Det kan du sikkert genkende. Alligevel har du forsøgt at deltage i fællesskabet ved at følge nogle af dine klassekammerater og ved at snakke med dem. Det er godt forsøgt, men desværre har det ikke hjulpet dig. Og nu har efter 2 år valgt at blive hjemme. Jeg kan godt forstå det valg, for du har jo brug for at beskytte dig selv, men det er jo  ikke en løsning for dig på længere sigt.

Jeg  forstår din ulyst og din nervøsitet ved tanken om mødet.  Alle, der bliver mobbet, er bange for, hvad der sker, når det kommer frem, og måske er de også bange for, at det hele bliver værre. Men jeg kan fortælle dig, at mobning lever bedst i det skjulte, og først når det kommer frem i lyset, er det muligt at bekæmpe mobningen. Derfor er du nødt til at være lidt sej og cool og tro på, at det nok skal blive bedre. Du skal huske dig selv på, at det ikke er dig, der er forkert. Det er klassens kultur, der er noget i vejen med, og det skal de voksne i skolen hjælpe med at få til at fungere godt igen.

Jeg synes, det er godt, at skolen har indkaldt jer til møde og på den måde tager alvorligt, at du ikke har været i skole i 3 uger. Tænk på, hvis de var ligeglade! Det ville da være meget værre, ikke? Mødet  er nok allerede overstået, når du får mit svar, og jeg håber for dig, at det gik godt. Jeg håber også, at I fik snakket om, at klassen skal lære noget om, hvordan man kan blive en velfungerende klasse, der har plads til alle. Hvis I kun fik snakket om dig og ikke om klassen, vil jeg opfordre dine forældre til at kontakte din klasselærer eller skolelederen igen. På mange skoler har man en AKT-lærer, der er særligt uddannet til at lære klasser at fungere bedre, måske kan din klasse få hjælp derfra? For du skal huske på, at du er ok som du er - det er den måde klasse fungerer sammen som ikke er ok, og det er skolens, forældrenes - de voksnes ansvar at hjælpe jer i klassen til at få det trygt og godt igen.

I BørneTelefonen har vi Skoletjenesten, der tager ud til klasser, der ikke fungerer godt sammen. Måske har din klasse mulighed for at få hjælp på den måde. Du kan læse mere om vores SkoleTjeneste her: http://www.bornsvilkar.dk/Raadgivning/SkoleTjenesten.aspx

Mange hilsener og held og lykke ønsker BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat