Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver drillet af pigerne af i min klasse pga. mine spaghetti arme

Hej, jeg er en dreng på 13 år, og går derfor i 7. klasse.

Jeg har lige fortalt en af mine pige venner at jeg er started i fitness. Hun begyndte bare at flække af grin. Det sårede mine følelser.

Selvom jeg er stærkere end hende (kun med min højre arm dog) gør hun stadig grin med mig.

Er der noget jeg kan gøre? eller bare håbe på at få stærkere og større arme pga. fitness?

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år Tusind tak for dit brev. Hvor er det godt at du har haft mod på at skrive ind til os. Hvor er det sejt at du har haft mod på at starte i fitness. Det må ikke være rart at hun griner sådan af dig, når du fortæller hende noget som du er stolt over. Hvis du har mod på det, kan du prøve at fortælle hende at det sårede dig, at hun grinte af dig? Du har jo meldt dig til fitness og træne kroppen, så det er for at komme igang med at træne. Kunne det være noget du tænker at du kunne forsøge? Måske kunne du også spørge hende om, hun ville med i fitness, så I kan træne sammen. Hvis du har lyst til det…eller måske har du allerede nogen, du skal gå sammen med? Det kunne være en idé at få hjælp af en træner, hvis du skal bruge maskiner i centeret. Det er nemlig vigtigt, at man bruger maskinerne rigtigt, så man undgår skader. En træner kan også hjælpe med at lave et program, så du får trænet hele kroppen – og hvor meget vægt, der skal på…hvis du bruger maskiner. På den måde har man mulighed for at følge sin udvikling Jeg ønsker dig alt det bedste med din træning. Hvis du har brug for at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på vores hjemmeside – du kan også ringe eller skrive med os på BørneTelefonen  116 111. Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat