Brev

Mobning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Det lyder da virkelig ærgerligt, at dine holdkammerater behandler dig sådan - og at de voksne ikke tager det seriøst. Nogen gange kan det være svært for andre at forstå, men det er nu altid godt, når andre lytter og tager de ting alvorligt. Også selvom de ikke selv lige kan se det, så må de lytte og stole på, at der er sådan du har det.

Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at du bliver ved med at gå til fodbold og at du finder en måde, hvor det kan fungere. Det er rigtig trist, at de voksne du har talt med ikke tager dig alvorligt. Men jeg synes alligevel at du er nødt til at tale med din træner og dine forældre om det - igen. Din træner skal jo hjælpe dig i situationen, når I er til fodbold. Og de voksne de skal tage dig alvorligt!

I forhold til dine forældre, synes jeg også, at det er vigtigt at de er inddraget og lytter til dig og hjælper dig. De kan fx hjælpe dig med at tale eller ringe og snakke med træneren. Hvis det ikke rigtigt ændrer sig over det næste stykke tid, så er det måske formanden for klubben, I skal snakke med? 

Hvis det ikke hjælper, så er det måske bedre at kigge efter en anden klub eller hold, hvis det er muligt. I mange byer er der flere fodboldklubber, da fodbold er en meget populær sport. Så måske er det en idé at finde et andet hold. 

For at dine forældre og din træner forstår,  at du mener det alvorligt og at det påvirker dig, kan du eventuelt vise dem det brev du har skrevet her og/ mit svar. Det er så vigtigt at de voksne omkring dig lytter, tager ansvar og hjælper med at løse det.

Du er altid velkommen til at ringe eller smse til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en voksen.

Held og lykke med fodbolden.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat