Brev

mobbet for sex!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit ærlige og modige brev. At dig og din kæreste havde sex på jeres skole er ikke helt efter reglerne - skolen er et offentligt sted. Til gengæld gør dem, der så jer og har taget billeder noget direkte ulovligt. Det er nemlig forbudt at dele billederne af andre, så billederne skal slettes og på ingen måder deles. Ligesom det er vigtigt, at mobberiet skal stoppes nu.

Din lærer har også fået det at vide. Men jegeg synes, at du sammen med din kæreste skal fortælle både dine lærere og jeres forældre hvad der er sket. I bliver nødt til, at være ærlige selvom det måske kan være lidt svært - det her er noget I har brug for hjælp til.

Jeres forældre skal sammen med jeres lærere kontakte forældrene til dem der mobber jer og sender billederne rundt. De skal få dem til at stoppe det og få dem til at slette de billeder de har af jer. Hvis I har nogle af de billeder eller beskeder, som de har skrevet så behold det som bevis. Prøv at se, om I også kan finde ud af, hvor mange det er blevet sendt til og få alle til at slette billederne.

Det er helt normalt at have sex og du er ikke forkert. Du har bare været uheldig, og nogen har brugt det imod jer. Det skal bare stoppes nu!

Jeg håber du kan bruge mine råd? Ellers er du velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat