Brev

Mobber jeg??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år Tusind tak for dit brev. Det lyder til du er en pige med hjertet på det rette sted. og du tænker meget over, hvordan man behandler andre og er en god ven, det så super sejt. Jeg kan udmærket forstå dine tanker. Man skal jo ikke tvinges til at være sammen med nogen, hvis man ikke har lyst, og ikke synes at man passer så godt sammen med en anden person. Sådan gælder det for alle, men på den anden side, så er hende den nye pige meget alene, som du skriver, hvilket selvfølgelig også er rigtig svært. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om hun måske er “irriterende” eller “for meget”, fordi hun rent faktisk prøver “for meget” at vil være jeres ven? Det er aldrig nemt at være den nye pige i en klasse, og det kan måske være hendes forsøg på at prøve at blive venner med jer. Hun kan være meget usikker på sig selv og vil gerne gøre det godt, men hun kommer til at fremstå som irriterende i stedet. Er det mon noget I kunne overveje kunne være en grund? Jeg synes det er rigtig flot af dig, du er så bekymret for hende, og jeg er helt sikker på at du gerne vil hende det bedste. Hvis du har mod på det, kunne du jo prøve at tale med hende igen måske alene og fortælle hende hvordan du oplever at hun er, og prøve at høre hende ad om hun har det svært ved at falde til i klassen? Måske det kan være, at hun prøver for meget og rent faktisk er en sød pige at være sammen med. Som minimum vil jeg anbefale jer, at tale med hende og fortælle tingene som de er, for det er ikke i orden at I undgår hende på den måde. Du skriver at I gør det for ikke at såre hende, men det har rent faktisk den modsatte effekt. Med ærlighed kommer man længst. Derudover kunne du også prøve at tale med din klasselærer om, hvordan I piger har det med hende den nye i klassen, så jeres lærer er klar over at hun er meget alene. Måske I sammen kan tale om en løsning, sådan at hun ikke føler sig så alene når hun er i klassen? Hvis du har brug at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111. De kærligste hilsner Børnetelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat