Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mange hader mig – og ved ikke hvorfor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år
Det er rigtig godt at høre, at det hjalp at flytte klasse. Den behandling, du fortæller om på din gamle skole, var slet ikke i orden, og det var godt, at du ikke blev i det dårlige klasseklima, der tillod, at du fik grimme kommentarer om dit udseende. For mig lyder det som mobning, og ingen børn skal leve med det.
Så godt, at du fik flyttet skole, og flot at det er lykkedes at falde godt til, selv om du synes, du er genert. 
Nu har du fået problemer med to dominerende drenge. Sommetider er de søde, og sommetider siger de dumme ting, og det lyder som om, du er meget forvirret over, hvad der foregår. Det kan jeg godt forstå. 
Jeg tænker, at når de to drenge siger dumme ting til dig, minder det om drengene på din gamle skole. Her har du nogle dårlige erfaringer, der gør dig usikker på, hvad der foregår. Det er så fint, at du reagerer på det og fortæller om det i dit brev, for jo hurtigere det bliver stoppet, des bedre for dig.
Det lyder som om du går i en god klasse med plads til alle, og jeg tror ikke, at det er ved at gå så galt, som sidst. Det er nemlig klasseklimaet, der er vigtigt for, om der udvikles mobning.  Men på grund af dine dårlige erfaringer, er du sårbar, og du bliver usikker på, hvad der sker. Du kan læse også mere om mobning på vores hjemmeside.
Jeg ved jo ikke, hvorfor de to drenge opfører sig sådan over for dig. Måske er de lidt lune på dig, selv om det ser ud som det modsatte! Sommetider kan drenge i den alder udfordre piger, de kan lide, på de mærkeligste måder. Eller måske skal de spille lidt smarte over for hinanden, og tænker ikke på, at du bliver såret og ked af det. Men det er klart, at det skal stoppes, så du får det godt igen.
Måske var det en idé, at du snakker med nogle veninder i klassen om problemet? Der må jo være flere i klassen, der ser, hvad der sker, og måske er der ingen der ved, at du bliver ked af det? Jeg tænker, at du kan have brug for lidt støtte fra de andre, når de to siger dumme ting. 
En anden mulighed er, at du fortæller din klasselærer om dit problem, så I sammen kan snakke om det. Måske har de to drenge brug for at få at vide, at du faktisk bliver ked af det, og at du ikke vil have, at de behandler dig sådan. Og de skal stoppe deres opførsel, uanset hvad så er det ikke i orden overhovedet! 
Hvis det ikke hjælper, tænker jeg, at dine forældre skal hjælpe dig med problemet. Jeg ved godt, at i din alder er det rarest selv at klare det, men sommetider kan det være nødvendigt at få forældrene på banen. Du eller dine forældre kan fx skrive til din klasselærer på intra eller måske ringe og få en snak med din klasselærer, om at trivslen i klassen er ikke er ok og der skal gøres noget. Når sådanne sker, bliver de andre i klasse også utrygge og usikre, og mange tør ikke hjælpe den, der bliver udsat for de voldsomme ting - fordi, de er bange for at det så vil gå udover dem selv. Hvis din klasselærer ikke gør noget, så skal dine forældre snakke med skolelederen, så der kan blive sat en stopper for de ting der sker i din klasse. 
Under alle omstændigheder er det godt, at du reagerer, og du kan heldigvis selv være med til, at du bliver glad for at gå i skole igen.
Kærlig hilsen og held og lykke fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat