Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For perfekt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Hvor er det dejligt for dig, at du har det godt med din krop, skolen, venner og springgymnastik. Det lyder som om, at du har mange gode ting i dit liv.

Jeg kan også virkelig godt forstå, at det kan være svært at høre på, at alle kalder dig perfekt. Det kan ikke være nemt for dig, at føle du skal leve op til en forventning om, at skulle være perfekt.

Jeg tænker lidt på, om du mon har fortalt, at du har det sådan her til andre? Det kan måske virke grænseoverskridende, så det kan også være, at det her er første gang. Men måske ville det være meget rart for dig, at få sagt fra overfor sådan nogle kommentarer?

Du beskriver det rigtig fint selv. At du ikke er perfekt og at det er et stort pres, at skulle leve op til, at andre tror det. Måske ville det være noget, som du kunne sige næste gang, at nogen kalder dig perfekt?

Det er ikke altid nemt at sige fra. Især ikke når de der siger det, nok mener det på en god måde. Men det kan sagtens siges sådan, at du hverken lyder sur eller irriteret. Det kan måske endda være en lettelse for dem, der kender dig at høre, at det faktisk er sådan du har det?

En måde man kunne sige det på, kunne være: “Jeg er faktisk slet ikke perfekt og det kan godt give mig lidt pres, når andre siger det, for så føler jeg, at jeg skal leve op til at være perfekt.” Det kan du selvfølgelig sige, med dine helt egne ord på din egen måde.

Ingen er perfekte,  men alle er gode nok, som de er. Derfor kan det være rigtig rart både for dig og dem omkring dig at få snakket om lige præcis det her.

Jeg håber, du har mod på at få sagt, hvad du tænker næste gang.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat