Brev

Har det dårligt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år
Når du er blevet mobbet i din gamle klasse, har du jo nogle oplevelser med derfra, som ikke er særlig rare, og som har gjort dig sårbar.  Derfor tænker jeg, at det er meget forståeligt, at du er optaget af, hvordan du bliver modtaget i din nye klasse, og hvad de andre tænker om dig. Det synes jeg, lyder helt normalt.
Men det skal selvfølgelig ikke være sådan fremover, at du græder voldsomt hver dag, når du fortæller om skoledagen. Så hvis det fortsætter, synes jeg, at din mors forslag om at tale med skolepsykologen, er en god idé. Ikke fordi du er unormal, men fordi der kan være oplevelser fra din tidligere skole, som psykologen kan hjælpe dig med.
Jeg synes også, at I skal snakke med din klasselærer om dine vanskeligheder ved skoleskiftet. Lærerne ved godt, hvor svært det kan være at komme ind i fællesskabet, især hvis man er blevet mobbet, så jeg er ret sikker på, at du vil kunne få hjælp derfra.
Det er altså helt almindeligt, at du reagerer, som du gør. Du behøver ikke være flov over dig selv. Tvært imod synes jeg, du skal være stolt over, at du har skiftet skole og er kommet væk fra mobningen. Det er godt gået.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat