Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Synes min tissemand er mærkelige

Har et modermærke på min tissemand og har knopper synes det er pineligt kan man få det fjernet.

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år

Du spørger, om man kan få fjernet et modermærke på tissemanden. Ja, det tror jeg godt, man kan.

Men jeg kan ikke svare helt på det, for jeg er ikke læge. Og jeg ved heller ikke, hvor stort modermærket er. Eller hvor det eller knopperne præcist sidder. Derfor skal du have en læge til at kigge på det for at få svar.

Du skriver, at du synes, det er pinligt. Mon det er fordi, du er bekymret for, hvad dine klassekammerater eller andre tænker om det?

De er sådan, at man kan få modermærker overalt. Nogle får dem på ryg, arme og ben. Nogle i ansigtet. Og så er der nogen som dig, der har dem på tissemanden.

Hvis dine venner kommenterer på det eller kigger, så kan du måske bare forklare, hvad det er. Eller joke med det. Du kan fx sige, at det kun er fordi du er top unik, at du har sådan et mærke.

Hvis du synes, at dine modermærker eller knopperne begynder at se mærkelige ud eller vokser, så er det vigtigt, at din læge kigger på det. Sådan er det for alle modermærker uanset hvor på kroppen, de sidder.

Jeg forestiller mig, at du altid har haft modermærket. Og at dine forældre derfor godt ved, at det og knopperne er der. Hvis ikke, så synes jeg, at du lige skal få dem til at se på det. Så de kan hjælpe dig med at vurdere, om du skal til lægen.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Ellers er du meget velkommen til at skrive eller ringe igen på 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat