Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skedeprutter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Tak for dit brev, hvor er det fedt, at du gerne vil starte til springgymnastik igen.

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig pinligt at slå skedprutter mens du er til springgymnastik. Jeg tænker dog også, at det er helt naturligt, at det kan ske. Og mon ikke nogle af de andre piger også har oplevet det?

Nu ved jeg jo ikke om, du er veninder med nogle af pigerne på dit hold. Men jeg tænker, at det kan være en idé at tale med nogle af dem om det. Og spørge om de også har prøvet det. Det kan evt. være noget du kan nævne i omklædningsrummet. Det kan blive meget mindre pinligt, hvis du siger det højt. Og mon ikke et par af dem kan genkende det?

Jeg tænker også på om man mon kan spænde i bækkenbunden så det ikke sker. Bækkenbundsmusklen kan trænes, så den lukker mere tæt sammen, måske kan dette hjælpe på, at der ikke kommer luft ind, som så skal ud igen.

Du skal helt bestemt starte til springgymnastik igen. Jeg tænker, at der ofte er gang i mange ting i en springsal samtidig, så hvis det sker en gang i mellem, at du stadig slår skedeprutter er det jo ikke engang sikkert, at det bliver opdaget.

Held og lykke med springgymnastikken.

Kærlig Hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat