Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pubertet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvori du beskriver en række ting ved din krop, du har bemærket er ved at ændre sig.

De ændringer, du beskriver, såsom at du vågner om morgenen med rejsning, og at du begynder at få hår forskellige steder på kroppen, er ting der hører til puberteten. Det er ændringer som kommer for alle, derfor er der ikke nogle af tingene, der er unormale.

Du er nok lidt tidligt på den, som du selv beskriver det, har du også selv lagt mærke til, at det ikke er jer alle i klassen der er kommet der til. Når det er sagt, er der ikke noget unormalt ved det du beskriver, heller ikke ved din alder i forhold dertil.

Nogle gange er det sådan, at den alder ens forældre omtrent havde, da deres puberteten startede, er cirka den samme deres børn har, når deres starter. Måske er det en ide for dig at tale med din far om, hvordan han husker sin pubertet..? Måske har han haft nogle af de samme oplevelser, som du selv har... Er det en ide, tænker du…?

Jeg ved fra andre børn, at nogle af dem på samme måde som dig har klippet/barberet noget af det første hår af forneden. Måske har du helt styr på det, men er du usikker på, hvordan du gør det, kan du læse om barbering på

www.sexlinien.dk.

På den hjemmeside er der også mange andre nyttige ting at læse om i forhold til de ændringer, der sker i puberteten, måske er siden et besøg værd for dig…?

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om dine spørgsmål. Når du ringer til BørneTelefonen, bestemmer du selv, om du vil være anonym, og det er gratis at ringe.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat