Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg anoreksi?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16 årige pige.

Tak for dit brev. Det er en meget alvorlig problemstilling du kommer med og det  er rigtig godt, at du er så opmærksom på, hvordan du har det og det er vigtigt at du får hjælp.

At spise mindre end 900 kcal på en dag er alt for lidt og det er ikke så underligt, at det begynder at påvirke dit humør, din koncentration og din energi, når du har så stort fokus på, hvad du ikke må/bør spise.Godt at du er opmærksom på de ting, som du mærker - det viser mig, at du er klar over, at det ikke er gode tegn, når du har det sådan omkring mad og med din trivsel.

Det er derfor meget vigtigt, at du så hurtigt så muligt taler med en voksen, fx en af dine forældre og fortæller dem ligeså fint og detaljeret, som du har fortalt problemet til mig. Noget af det der følger med en spiseforstyrrelse kan være ensomhed, fordi spisefortstyrrelsen kommer til at styre rigtig meget - og begrænser dig i bare at være dig selv i selskab med andre. Tankerne om maden tager dit fokus - og kan gøre det svært at være sammen med andre. Tre uger er heldigvis ikke længere tid end, at du kan blive dig selv igen, men der er brug for støtte fra dine nære omkring dig. Går du selv med det gennem længere tid på denne måde kan du gå hen og blive rigtig syg. Men jeg tænker, at du er godt på vej til at få åbnet op omkring de bekymringer du har - og det vil jeg håbe, at du fortsætter med.

Hvis dine forældre ikke ved hvad de skal gøre, så vil jeg anbefale jer at kontakte enten jeres egen læge eller en psykolog via skolen eller PPR som det også hedder i kommunen.

Det kan også være en hjælp for jer at tage kontakt til  www.spiseforstyrrelser.dk  - her kan du/I få hjælp og støtte til, hvad I kan gøre. Måske er det noget som I kan kigge på sammen eller du i første omgang?

Hvis du syntes at det er for svært for dig at få det sagt til dine forældre, så kan du jo også vise dem dette meget fine brev, som du har sendt til mig.

Jeg håber at du kan bruge mit svar. Ellers er du altid velkommen til at skrive eller ringe til børnetelefonen på tlf 116 111.

 Kærlig hilsen

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat