Brev

Hævelse på pikken

Hej
Har onaneret for første gang i dag… og da jeg så går ud på toilettet en timepris efter for at skulle tisse ser jeg at stort set hele min højre side af min penis er hævet op. Så meget at den har lavet et knæk.

Er lidt bange for at det er noget farligt så valgte at skrive ind i håbet om et svar.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 15 år

Det er helt uskadeligt at onanere. Hvis du har hørt eller læst noget andet, er det måske fordi, man sagde sådan i gamle dage. Der vidste man ikke så meget om, hvordan kroppen fungerer, som man ved i dag.

De fleste drenge og piger onanerer. Særligt når de kommer i puberteten, og de får mange hormoner i kroppen. De fleste voksne kvinder og mænd onanerer også. Onani er en sund måde at lære sin krop og seksualitet at kende på. Når man onanerer, finder man nemlig ud af, hvad man synes er rart – og ikke rart.

Der er flere måder at onanere på. Det kan du læse mere om på Sexliniens rådgivning her:  Drenge og mænds onani

Det er meningen, at det skal være rart at onanere, så hvis din penis stadig er hævet vil jeg anbefale dig at tage til lægen eller ringe og få en snak med lægen, eller måske tale med sundhedsplejersken på din skole. Det er nemlig lidt svært for mig at vurdere, hvad det skyldes og hvad der kan hjælpe. Måske har du onaneret på en måde, der har lavet hævelsen, men det er svært at sige, hvorfor den hæver og fik et knæk.

Har du brug for at tale med en voksen, så er du altid velkommen til at ringe eller skrive med os på BørneTelefonen  116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat