Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg normal?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Når man kommer i puberteten, sker der en masse forandringer i kroppen. Blandt andet sker der noget med hormonerne. Mange piger begynder at onanere, når de er omkring 10 år. Det er ikke skadeligt, og det kan IKKE gøre, så du ikke kan blive gravid. 

Det er forskelligt, hvor meget man onanerer. Selvfølgelig skal man være opmærksom på at passe på sit underliv, når man onarerer. Men så længe det ikke gør ondt, mens du gør det eller bagefter, så tænker jeg ikke, at det er noget, du skal være bekymret for. 

Det er også forskelligt, hvor åben man er omkring sin seksualitet og fx onani. Du har jo været super god til at sætte ord på i dit brev. Så du kan jo overveje at tale med nogen om det, hvis du føler dig lidt bekymret. Sundhedsplejersken på din skole, er fx vant til at tale med unge om kroppen, hormoner. Så det kunne jo være en mulighed for at dig at tale med sundhedsplejersken? Hvis du har nogle veninder, som du har et tæt forhold til og som du stoler på, kunne du tale med dem om det?

Hvis du gerne vil vide mere om piger og onani, kan du læse på sexliniens hjemmeside gennem dette link : http://www.sexlinen.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-onani.aspx

Du spørger, om det er helt normalt at ønske sig en baby, når man kun er 14 år. Ja, det er helt normalt. Hormonerne gør som sagt en masse ved vores kroppe og vores lyst til at få børn. Det er meget forskelligt, hvor meget man mærker det. Jeg vil faktisk råde dig til at give lidt efter for din lyst til at være sammen med babyer. Måske kender du nogen, som har en baby, som du kunne få lov til at passe eller bare gå en tur med? Jeg ved, at mange unge piger begynder at babysitte, når de er på din alder. Du kan jo overveje, om det kunne være noget for dig?

Jeg tror i hvert fald, at det kan gøre det lidt nemmere for dig at holde ud, når du ser babyer. For som du skriver, er der jo lang tid til du skal have en baby. Men det betyder jo slet ikke, at du ikke kan nyde andres babyer. Hvis du så somme tider føler, at du bliver trist, fordi du ikke har en baby, så tænk på, at det får du på et tidspunkt.

Du kan måske skrive et brev til det barn, som du forestiller dig, at du får en gang. Det kan måske gøre det lidt nemmere for dig at bære det lige nu. 

Jeg vil også råde dig til at tale med nogen om det. Måske kan du tale med din mor eller din veninde? Når man er lidt trist over noget, er det nemlig rigtig vigtigt at dele det med nogen. Både fordi man kan måske kan lære af deres erfaringer, men også fordi det simpelthen hjælper at tale med andre om tingene. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat