Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt

Hej

jeg er en dreng på 11 år.

Jeg er ikke i puberteten ende men nogle gange når jeg skal sove så bliver min du ved stiv og så begynder jeg på en måde at onanere

ved godt der ikke kommer noget ud, men jeg ville lige spørger om det var normalt

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år,

Tak for dit brev og tak fordi du spørger om det er normalt, det du mærker. 

Det er helt normalt det du mærker med, at den bliver stiv. Det er også helt normalt, at du er nysgerrig og får lyst til at røre ved dig selv, fx ved at øve dig i at onanere.

Det med at den bliver stiv, gætter jeg på, at du også vil opleve sker flere gange om dagen jo mere du kommer i puberteten. Det er også helt normalt, at det sker og det kan være meget svært selv at styre, hvornår den må blive stiv.

Når du kommer i puberteten kommer der mange mandlige hormoner ud i din krop, som gør at du udvikler dig fra barn til ung. De hormorner betyder, at du reagerer på andre måder end du plejer. Det kan fx være, at du synes at piger er søde, ikke kun som venner men også som kærester. Nogen gange sker det, at den bliver stiv, bare ved at kigge eller tænke på en man er vild med eller synes er sød...måske kender du også til det?

Man kan sige, at du er på vej ind i puberteten og der kommer til at ske rigtig mange ting med din krop og den måde, du tænker om mange ting. Det er helt normalt og flot, at du lægger mærke til, at der sker noget anderledes med dig.

Det er fint, at du har mod på at skrive med os, om det. Der er nemlig rigtig mange drenge, som har det ligesom dig og tænker på, om det er normalt.

Jeg håber, at du er blevet mere rolig, når du ved, at det er helt normalt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat