Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal jeg sige det?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årig pige

Dejligt at du har en sød kæreste, som du er glad for. Det er super godt, at du skriver herind, når du bliver i tvivl om hvad du skal gøre.

Du skal ringe og tale med din læge, så du kan få taget en urinprøve og få et svar du kan stole på. Nummeret til din læge står på dit gule sundhedskort.

Jeg vil råde dig til, at tale med dine forældre om det, så de kan hjælpe dig og gå med dig til lægen. Selvom det skulle vise sig, at prøven denne gang er negativ - så er det godt, at du har nogen som kan støtte dig, og som du kan dele din bekymring med. Det kan være nemmere at skrive det til sine forældre, hvis du ikke lige har mod på at sige det - så skriv en sms eller et brev om at du har brug for deres hjælp og støtte.

Det er også vigtigt for mig at sige, at det er vigtigt at bruge prævention - fx kondom.Så snart man har lyst til at have sex - så skal man tænke på prævention, fx kondom. Det handler både om, at undgå en graviditet, men også om ikke at blive smittet med kønssygdomme.Det kan være hårdt at skulle igennem det at tale med læge og være i tvivl om man er gravid. Så jeg håber, at du har nogen omkring dig, som kan støtte dig og passe på dig. 

Du kan læse mere om vores gode råd omkring graviditet her: https://bornetelefonen.dk/tema/graviditet

Du er også altid  velkommen på 116111, hvis du har brug for at snakke mere med os. Men at få fortalt det og talt med lægen er vigtigt.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat