Brev

Onani

Hej jeg er en pige på 14 år.
Jeg har onaneret flere gange. Så en dag da jeg var i frugtbar fase. Onanerede jeg også. Og jeg er rigtig bange for at jeg er blevet gravid. Så mit spørgsmål er om jeg er blevet gravid af at onanere imens man er i frugtbarfase. Håber i kan hjælpe mig.
Kh en pige på 14 år

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du er blevet i tvivl om, hvad det vil sige at være i den frugtbare fase. Og det er helt naturligt, at man kan få tanker om, hvordan man kan blive gravid.

Jeg kan berolige dig med, at man ikke kan blive gravid af at onanere. Heller ikke selvom din krop er i den frugtbare fase, hvor du har ægløsning.
For at en pige kan blive gravid, skal sædceller fra en mand, "smelte sammen" med et æg fra en kvinde. Derfor er det altså ikke muligt at blive gravid ved at onanere.

Jeg håber, at mit svar har gjort dig mere rolig. Hvis du har lyst, kan du læse mere om frugtbarhed på denne side: http://www.sexlinien.dk/emneside-graviditet-og-abort/frugtbarhed.aspx

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

 

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat