Brev

bange for graviditet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15
Tak for dit brev- godt at du skriver, det er jo ikke rart at gå og være bange for om din kæreste er gravid.
 
Ud fra din beskrivelse, så tænker jeg, det er helt usandsynligt, at hun er blevet gravid. Det lyder jo til, at I har været rigtig gode til at tage jeres forholdsregler fx ved at bruge kondom. Og når hun har haft sin menstruetion efter jeres sidste samleje (og ikke bare en lille pletblødning), så kan hun ikke være gravid...
 
(Det at hun har kunnet presse lidt væske ud af brystvorten, behøver ikke at have noget med graviditet at gøre. Jeg vil tro at hormoner også kan fremkalde det - eller det kan være en helt ufarlig talgkirtel, hun har presset ud...)

Håber at svaret kan give jer lidt ro i sindet, men hvis I stadigt er bekymrede, så ring evt. til BørneTelefonen på 116 111 og snak mere direkte med en rådgiver om, hvad der så skal til, for at give jer ro i sindet...

Mange kærlige hilsner til jer begge
fra BørneBrevkassen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat