Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Penge, spil og trist

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år.

Det som du her beskriver er sikket noget, mange som kender til; at man både bruger penge på at købe spil til mobilen, og at mange spil også tilbyder ekstra køb i appen. Det er bestemt en udfordring at kæmpe i mod, ikke bare at lade sig rive med af spillet og købe sig til fordele i den virtuelle verden.

Det er rigtigt, at de penge du brugte, kunne du have brugt på noget andet. Men det synes jeg ikke, at du skal gå rundt og give dig selv dårlig samvittighed over. Nu er du jo blevet bevidst om det, og det betyder jo, at sandsynligheden for, at du vil gøre det igen er lille. Det er rigtig flot, at du har haft viljen til at stoppe igen. Hvordan fandt du mon modet og viljen til det?

Du skriver, at du har svært ved at sove om natten, og at du har stjålet penge fra dine forældre til at spille for. Når jeg læser dit brev bliver jeg lidt i tvivl om, hvorvidt du har snakket med dine forældre om det? Jeg tænker, at det ville være en rigtig god idé, at få snakket med dem. At du får fortalt dem, hvad der er sket og hvordan du har det. De kan være en god støtte at have, når du får den ubehagelige følelse i maven.

Jeg tænker også på, om du mon har snakket med dine venner om det? Jeg kunne godt forestille mig, at der er andre i din omgangskreds, som har haft/har det lidt ligesom dig. Hvad har de mon gjort for at komme videre?

Hvis du stadig synes det kan være svært ikke at købe spil på mobilen, ved jeg, at det i mange tilfælde også er muligt at slå en ”begrænsning” til (eller en børnesikring som det også kaldes). I dette tilfælde vil det også være rigtig godt at snakke med dine forældre, da de kan sætte en kode op for dig.

Mange mennesker kan blive afhængige af at spille spil. Flere spil er bygget op efter et belønningsprincip – og så kan det være svært at løsrive sig igen. Der kommer hele tiden nyere og mere spændende spil til og derfor er det vigtigt, at blive godt til at navigere i både den virkelige og den virtuelle verden.

Tak for dit brev, som jeg er sikker på, at mange vil få glæde af at læse.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du gamer eller gambler? Få gode råd her

Der er rigtig mange børn og unge, der spiller online spil, gamer eller dyrker esport. Mange har det som en fritidsinteresse, hvor de hygger sig med deres kammerater eller online venner. Men hvis det bliver til en afhængighed, så er det et problem, du skal have hjælp til.

Hvis du gamer rigtig meget, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan kan jeg game mindre? Jeg føler mig ensom, hvordan får jeg venner i klassen? Jeg bliver udelukket, når jeg spiller, hvad skal jeg gøre?

Når man gamer støder man også på muligheden for at gamble. Men hvad er forskellen egentlig? Og hvad gør man, hvis man er blevet afhængig af at gamble?

Her kan du finde gode råd, du kan se film om, hvordan andre kom ud af deres afhængighed eller du kan prøve testen, og få en fornemmelse for om gamingen eller gamblingen fylder for meget i dit liv.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat