Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vi vil gerne… men ved ikke helt…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige.

Hvor er det dejligt at høre, at du har en sød kæreste, og at I har det godt sammen! Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at vide, om man er klar.

Det er meget forskelligt, hvornår man er klar til at have sex. Nogle er det som 15-årige, og andre er det måske først, når de er 20 år - eller måske senere end det. Det vigtigste er, at man mærker efter, om man har lyst, og ikke gør det, fordi man føler sig presset til det.

Alligevel kan det være svært at vide, om man er klar, fordi man ved jo ikke helt, hvad man går ind til. Har I mon snakket om, hvorfor I ikke føler jer klar? Når I kender grunden (hvis der altså er en), så er det måske nemmere at vide, hvornår man så er klar? 

Jeg tænker også, at det er godt at snakke med hinanden om, hvilke forvetninger I har til sex, og måske også hvilke bekymringer I har? Så føles den første gang måske mere tryg, og så kan I også bedre passe på hinanden. I kan læse mere om overvejelser om den første gang her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/skal-skal-ikke.aspx og om den første gang, man har sex her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-lyster/foerste-gang.aspx.   

Husk også at I ikke har travlt, så der er ingen grund til forhaste noget. Hvis I lige nu har det dejligt nok med oralsex og ved at røre ved hinanden, så bare nyd det, og så på et tidspunkt vil I nok have lyst til at prøve mere.

Jeg håber, at mit svar gav lidt klarhed. Hvis ikke så er du velkommen til at ringe ind til os på 116 111.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat