Brev

Onani/sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 årTak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du har en masse tanker omkring onani og sex. Der er mange, både piger og drenge, der begynder at interessere sig for de ting, når de kommer i puberteten.Du skriver, at du har haft en bedste ven, som blev ved med at spørge, om I skulle have sex sammen. Du fortæller også, at du blev ved med at sige nej til ham, fordi du kunne mærke, at du ikke følte dig 100 % klar og ville fortryde det, hvis I gjorde det. Det er meget forskelligt, hvornår man begynder at interessere sig for sex, og det er meget forskelligt, hvornår man føler sig klar. Derfor synes jeg, at det var så flot af dig, at du kunne mærke, at du ikke var klar, og at du stod fast ved det!

Jeg ved, fra andre børn, at nogle ting kan være meget forvirrende, når man kommer i puberteten, og man kan måske have en følelse af, at man er lidt ”forkert” eller at man slet ikke er, som man plejer, i nogle perioder.  Sådan kan man også have det, når man begynder at interessere sig for ting, man ellers synes, er meget voksen-agtige. Det kan for eksempel være, at man synes, at det at onanere er en voksen-ting, og det føles måske mærkeligt eller ulækkert at gøre det selv, fordi man stadigvæk også ser sig selv som et barn. Er det mon en følelse, du kan genkende? Eller tror du, der kan være en anden grund til, at du føler dig ulækker, når du har onaneret? Jeg kan i hvert fald fortælle dig, at det er helt normalt, at man interesserer sig for sin egen og andres kroppe, og at det også er helt almindeligt at onanere, når man er på din alder. Når der sker mange nye ting med én, kan det være rart at snakke med nogen om det, der sker. Tit finder man ud af, at der er andre, der har det på samme måde som én selv. Tror du, det ville være rart for dig at snakke med en veninde om det at onanere? Måske vil det også hjælpe dig at læse lidt mere om onani? Og måske især at læse om andre børn, der har spørgsmål om onani og deler nogle af de samme tanker som dig. Der er mange børn, der skriver til Børnebrevkassen om netop det emne. Du kan for eksempel læse et brev om onani og Børnebrevkassens svar her: http://www.bornetelefonen.dk/raadgivning/BorneBrevkassen/Sex%20og%20seksualitet/Besvarede%20breve/Question6497.aspx   Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på nummer 116111, hvis du har flere spørgsmål eller gerne vil tale mere om det. De bedste hilsner, Børnebrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat