Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke leve længere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Tusind tak for dit meget flotte brev. Jeg kan godt forestille mig, hvor svært det er at skulle prøve at udgive sig for at være en anden, end den man er, og skulle lyve overfor sin familie omkring det.

Det er faktisk meget almindeligt at unge med anden etnisk baggrund kommer i klemme imellem den danske kultur, og de værdier som deres familie har. Sociale og kulturelle (herunder seksuelle) forhold i vores hjørne af verden er knap så bundet til religion, som mange andre steder.

Seksuel frigørelse har sammen med andre ting ført til accept af homoseksualitet – og medført at homoseksuelle kan blive gift. Vi hylder denne mangfoldighed hvert år til Copenhagen Pride. En mangfoldighed, som i mange lande stadig er strafbar – selvom der flere steder verden nu sker holdningsændringer.

Vi har i Danmark også religionsfrihed, og du har derudover ret til at udtrykke dine meninger og bestemme over din egen krop. Jeg ved ikke om du er bekendt med den, men der findes noget der hedder Børnekonventionen, som faktisk er med til at beskytte børns rettigheder verden over, hvor disse ting bla. også står nævnt.

Disse ting, står jo i stærk kontrast til det, du fortæller i dit brev. Det må være utrolig svært for dig at befinde dig imellem disse to kulturer. Og det må være svært at finde sig selv, når man på den ene side lever i en familie, der har rødder i én kultur – men på den anden side er omgivet og påvirket af et samfund med en helt anden kultur.

I nogle familier er det også forbundet med skam over familien, hvis deres børn ønsker et liv som går imod familien og deres kultur. Lidt som du også beskriver i dit brev. Ofte forsøger de at beskytte deres børn for at komme galt afsted, og de kan være bange for den frihed, som mange unge i Danmark har. I deres øjne ligger trygheden i familien, religionen og kulturen. De er ikke trygge ved den danske måde at leve på, fordi de ikke kender den så godt som dig. Jeg tror, at dine forældre elsker dig meget højt, men at de nok ikke ved, at deres måde at opdrage dig på ikke er foreneligt med det, du ønsker.

Jeg ved, at der er to organisationer her i Danmark, der beskæftiger sig med lige netop den problemstilling som du også står med. Den ene er http://sabaah.dk/raadgivning/ og den anden er http://www.etniskung.dk.

Sabaah er en organisation med rådgivning, der bla. hjælper unge homoseksuelle med etnisk minoritetsbaggrund. Det kan måske være rart for dig at tale med nogen, der faktisk har stået i samme situation som dig.

Etnisk Ung har en rådgivning og en anonym brevkasse, og deres rådgivningsteam arbejder målrettet for at mindske æresrelaterede konflikter i det danske samfund gennem anonym rådgivning til unge og forældre. De har en masse erfaring med at fortælle sin familie, at man er homoseksuel, og at hjælpe folk med at bryde ud af det dobbeltliv, som de ofte lever at frygt for at blive opdaget.

Jeg vil anbefale dig at kontakte den ene eller gerne begge af disse organisationer. Du kan tale med nogen der har været igennem det samme som dig, og du kan få nogle gode råd til, hvordan du bla. kan tale med dine forældre omkring det.

Jeg håber at du har mod på at tage det næste skridt til at få et lykkeligt liv, hvor du er glad, for det fortjener alle børn og unge. Du har allerede været så sej at skrive til os, og jeg er sikker på at du nok skal finde modet til at komme videre herfra.

Hvis du har brug at tale mere med os, er du også meget velkommen til logge på vores chat her på hjemmesiden og chatte med en af vores rådgivere eller ringe til BørneTelefonen på 116 111.

 

Kærlig hilsen Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat