Brev

Tror min far stalker min internet veninde og mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det lyder dejligt, du fået en veninde, du er blevet tæt med. Og det lyder som en rigtig god måde at gøre det på, det her med at dine forældre har mødt din veninde og hendes forældre.

Du har været rigtig ansvarlig og åben, og derfor kan jeg godt forstå, at det er irriterende at føle, at din far overvåger dig. Faktisk har han IKKE ret til at tjekke dine sociale medier uden at spørge dig. Du har ret til et privatliv, og det skal han respektere. 

Måske kan du spørge dine forældre, hvordan de har det med din nye veninde? Og spørge om der er noget, de er bekymret for generelt. For at finde ud af hvilke tanker de gør sig. Og så kan du måske fortælle situation fra din side. Sige, ligesom du gør her i brevet, at du føler din far kigger med på dine profiler, uden du ved det.

Jeg tror, det er godt at åbne op for dine forældre om, hvordan du har det og går og tænke om det. Da det måske kan gøre det nemmere for dem at være åbne om deres tanker og følelser.

Kunne snapchat være et medie for dine forældre? Så kan de selv få dine snaps. Og din faster ”slipper for” at sende screenshots til dem. For jeg kan godt forstå, du står med en underlig følelse, når din faster viser dine forældre noget, du har sendt til hende.

Det med at dine far taler grimt om dine venner, kan jeg godt forstå, hvis du ikke synes er rart. Jeg tænker, det er okay at sige til ham, at du ikke bryder dig om at høre på, at han taler grimt om nogen, du holder af. 

Så jeg håber, du har mod på at få talt med din far, så du kan nyde din søde veninde uden at være bekymret eller føle dig overvåget.

Mange hilsener, BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat