Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lommepenge

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have mere i lommepenge, så at du kan lave de samme ting som dine venner.

Forældre har jo forskellige regler. F.eks. siger dine forældre, at man skal hjælpe hinanden med ting. Hvor andre måske får penge for de ting, de gør derhjemme. Den ene regel kan være ligeså fin som den anden. For mange forældre handler det en del om opdragelse. Jeg vil dog også sige, at du er i en alder, hvor det kan være fint at øve sig i, at være mere selvstændig og tage mere ansvar. F.eks. også at administrere egne penge noget mere. På den måde kunne det måske være en god idé at tale lidt om jeres aftaler derhjemme igen.

Måske er der nogle ting derhjemme, som du kan hjælpe med og som er lidt ekstra lommepenge værd. Udover de ting som dine forældre tænker, at man hjælper hinanden med. F.eks. at vaske bilen, skovle sne eller noget helt andet. En anden måde kan være, at du skriver en liste over, hvad du tænker, at du vil bruge dine lommepenge til. Og hvor mange penge du tror, at det vil koste på en måned, f.eks. tøj x kr, ude med vennerne x kr osv. Dine forældre kan måske gøre det samme, ud fra de synes, at du skal bruge penge på. Og så sammenligner I jeres lister bagefter.

Et lille tip til dig er, at du ikke skriver alt for store beløb. Vær realistisk i det, som du tænker er rimeligt.

Du kan jo også overveje, at tjene ekstra lommepenge ved at finde et arbejde. Måske kan du gå med reklamer, arbejde i et supermarked eller andet. Man kan også passe børn for andre en gang imellem. Du kan prøve at sætte et opslag i et supermarked, i en vuggestue eller i skolen for de mindre klasser.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Du lyder til at være en kvik dreng, der er god til at sige, hvad du mener. Brug den evne til at komme med nogle gode argumenter.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat