Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hører min e forældre have sex

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Det er rigtig godt, at du har skrevet her til brevkassen. Jeg tænker, du må føle et ret stort pres, når du altid er opmærksom på, om dine forældre har samleje. Det lyder som om, du i flere år har befundet dig i mange ubehagelige situationer, hvor du er blevet ked af det og bange. Jeg tror, du har ret i, at det vil være for svært for dig at skulle sige til dine forældre, at du kan høre, at de har samleje. Derfor vil nok være en god ide at få hjælp til at sige det til dem.

Det kunne godt virke som om, dine forældre slet ikke er klar over, at du og din bror både kan se og høre, at de har samleje, eller måske tænker de, at det ikke gør så meget, at I ved det. Uanset hvordan dine forældre har det med, at I kan høre dem, så skal de have at vide, at det er meget grænseoverskridende for dig.

Nogle forældre kan måske godt blive i tvivl om, hvor åben man skal være omkring sin seksualitet indenfor familien, og hvornår man skal skåne børnene. De fleste forældre ønsker ikke at gøre deres børn ondt ved at overskride deres grænser, og virke vulgære. Hvis dine forældre får at vide, hvordan du har det med, at de er så åbne i deres seksuelle adfærd, så tror jeg, at de vil prøve at tage hensyn til det.

Jeg tænker, at det er vigtigt for dig at finde en person, du har tillid til, som kan hjælpe dig. Især fordi det jo netop er dine forældre, som gør ting, du ikke bryder dig om, og som gør dig meget utryg, og at din mor siger og gør ting, som virker grænseoverskridende og vulgært.

Måske har du en voksen i tankerne, som kunne hjælpe dig? Eller måske kan du finde en voksen i skolen, i fritidsdelen eller en venindes mor…. eller måske en moster eller en anden fra familien. Personen kunne læse dit brev og mit svar, og på den måde kunne du måske lettere få fortalt, hvad det drejer sig om. Hvad tænker du om det? Det kan også godt være, at din bror er klar til at hjælpe dig, så overvej måske igen, om det kunne være ham, du startede med at tale med.

Du skal vide, at du bestemt ikke er den eneste, der har det svært med at høre sine forældre have sex. Du vil kunne finde mange andre breve om det her i brevkassen. Måske vil det være en hjælp for dig at læse nogle af dem, så du kan se, at du ikke er alene – og at andre også har haft brug for støtte til at få gjort deres forældre opmærksomme på, at de skal tage bedre hensyn.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat