Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hader min mor og min lillesøster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på næsten 13 år

Tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det er godt, du skriver hertil og fortæller om, hvordan du oplever jeres hverdag i familien. Det lyder bestemt ikke behageligt, sådan som du beskriver, hvordan I sammen har det. Jeg kan godt forstå, det gør dig både ked af det og frustreret.

Når jeg læser dit brev, virker det på mig som om I derhjemme er gået i en retning af at være blevet fastlåst i nogle mønstre. Det kan være rigtig svært at bryde sådanne mønstre, specielt hvis det er noget, du forsøger på alene. Derfor spekulerer jeg på, om det er noget, du kunne tale med din mor om... Du skriver ikke noget om, hvor gammel din søster er, men jeg tænker, det kunne være noget, du skulle tale med hende om en dag, hvor din søster ikke er der..?

Kunne du fortælle hende, hvordan du oplever forskellige situationer, måske give nogle eksempler på episoder, hvor du er blevet ked af det? Det kan være, at din mor slet ikke er klar over, hvordan jeres skænderier påvirker dig... Måske har hun ikke tænkt på, at du lige så stille bliver ældre, og derfor også begynder at tænke mere over tingene. Det kan være, du allerede er begyndt at opleve, at du nogle gange lettere bliver ked af det end andre, at der ikke skal så meget til, før du bliver såret osv? 

Jeg tænker på, om det var noget, du skulle forsøge at få fortalt stille og uden at skulle give nogle af jer skylden for, at I skændes. Kunne du mere fortælle, at du bliver ked af det? Måske har det engang været anderledes imellem jer? Hvis det har, kunne du så fortælle hende om, sådan som du husker det og gerne vil have, at det bliver igen?

Måske tænker du, det vil være rigtigt svært at tale med din mor om sådan noget..? Kunne det i stedet for være din far, du talte med om, hvordan du oplever jeres hverdag? Jeg tænker, du af og til bliver ked af det, når du savner ham. Jeg ved ikke, hvor længe han er væk ad gangen, men kunne I måske lave en aftale om et bestemt tidspunkt på dagen, I kunne tale sammen? Hvis du har haft nogle dårlige oplevelser, ville det måske hjælpe, at du fik talt med ham om det. Var det en mulighed for dig?

Det kan være, du har bedsteforældre, som er gode at snakke med? Hvis du har, var det måske en mulighed for dig at tale med dem? Det kan være, de også har nogle gode ideer til, hvad du kan gøre.

Du er også meget velkommen til at ringe til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en af rådgiverne om, hvordan du oplever jeres hverdag derhjemme. Det er helt gratis at ringe, og du behøver ikke fortælle, hvem du er.

Mange kærlige hilsner

BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat