Brev

Gravid med halvbror, abort?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år.

Det er helt klart dig, der bestemmer, om du vil have en abort. Du og A er heldigvis enige om det, og I vil gerne have barnet

Når jeres forældre råder jer til abort, er det måske, fordi de synes, I er for unge til at stifte familie allerede. Det er jo et stort ansvar, men I har lysten til at få et barn, og det er vigtigt. De fleste kommuner har særlige forløb, som unge forældre følger. Måske er det også sådan i jeres kommune?

Jeg tænker på, om I har lyst til at kontakte Mødrehjælpen her: https://moedrehjaelpen.dk/ ? Her er der rådgivere, der er rigtig gode til at tale med unge kærestepar som jer. Det er ikke deres opgave at overtale jer til nogen beslutning, men de kan vejlede jer i forhold til jeres fremtid som kommende forældre. Måske kunne I have glæde af det.

Mange gode tanker og held og lykke fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat