Brev

Gravid med halvbror, abort?

Hej BT.

Jeg er en pige på 18 som har skilte forældre, de blev skilt da jeg var 4 år. Min far og mor har altid elsket mig og taget sig godt af mig.

Her er min “historie” så:
Jeg boede altid ved min mir, og var så hjemme ved min far hver anden uge.
Som 12-13 årig begyndte min mor at drikke rigtig meget, og det tog hårdt på mit forhold til hende. Jeg fortalte det til min far, og han tog med mig hjem og så hvor beskidt min mors hus var og hvor meget øl der lå rundt omkring. Han sagde til hende “enten stopper du eller også bor hun KUN hos mig” i en okay hård tone. Min mor fik det så bedre i omkring 1 år.

Da jeg var 14 begyndte min mor at drikke igen, den her gang gik det endnu mere ud overblik mig, hun begyndte at slå mig, det tog rigtig hårdt på mig. Snakkede med min far igen, og han besluttede at jeg ikke skulle bo hos min mor længere, det var jeg glad for.

Jeg havde ikke lov til at holde kontakten med min mor længere, hvilket var fint med mig.
Jeg havde det rigtig godt hos min far osv.

Da jeg blev 15 begyndte min far at se en kvinde, de ente med at flytte sammen. Kvinden havde en søn på min alder – kalder ham A.

Mig og A begyndte at kigge sådan lidt på hinanden, og han gik nogen gange forbi mig hvor han så strejfede hans hånd på min røv. Jeg gik slev forbi ham hvor jeg sådan strejfede hånden på hans bukser ved skridtet.

En dag var vi så til den samme fest sammen, vi var begge blevet inviteret da vi begge var venner med personen.

Vi blev begge meget fulde, det eneste så med at vi kyssede og sådan lidt, vi gik ovenpå og rørte lidt ved hinanden osv. Men så kom der nogen op på værelset og vi gik igen, så vi havde ikke samleje til festen. Efter festen var vi stadig en slags kærester.

En dag hvor vi var selv hjemme havde vi så samleje, vi var begge enige om ikke at sige noget, og at vi begge var forelskede i hinanden.

Det har så kørt på i omkring 9 måneder nu, vi opføre os som søskende når vires forældre der, men som kærester når vi er selv.

For omkring 2 måneder siden havde vi samleje uden nogen form for beskyttelse, jeg skulle have fået min menstruation for 32 dage siden, jeg har så taget en graviditetstets og den var posetiv.

Jeg har fortalt det til A og han vil beholde barnet, det vil jeg også.

Vi har sagt det til vores forældre og de vil holde det hemmeligt og have at jeg skal have en abort.

Men vi er begge 18, vi studere begge og vi har købt en lejlighed. Er det så ikke os som bestemmer om vi skal have en abort?

Vi vil gerne have en familie sammen en dag, og føler st vi begge er klar.

Pige, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år.

Det er helt klart dig, der bestemmer, om du vil have en abort. Du og A er heldigvis enige om det, og I vil gerne have barnet

Når jeres forældre råder jer til abort, er det måske, fordi de synes, I er for unge til at stifte familie allerede. Det er jo et stort ansvar, men I har lysten til at få et barn, og det er vigtigt. De fleste kommuner har særlige forløb, som unge forældre følger. Måske er det også sådan i jeres kommune?

Jeg tænker på, om I har lyst til at kontakte Mødrehjælpen her: https://moedrehjaelpen.dk/ ? Her er der rådgivere, der er rigtig gode til at tale med unge kærestepar som jer. Det er ikke deres opgave at overtale jer til nogen beslutning, men de kan vejlede jer i forhold til jeres fremtid som kommende forældre. Måske kunne I have glæde af det.

Mange gode tanker og held og lykke fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat