Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

gravid

jeg er gravid og mine forældre ved det ikke

hvad skal jeg gøre

Jeg er 12 år

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

At være gravid er en stor ting – som du ikke må gå med selv. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt får talt med voksne om det. Du fortæller i brevet, at dine forældre ikke ved, at du er gravid. Derfor skal vi finde ud af, hvordan du kan fortælle det.

De fleste tænker på, hvordan ens forældre vil reagere, når de hører, at man er gravid. For måske ved de slet ikke, at man har haft sex endnu? Og måske vil de starte med at blive overraskede og måske sure!? Det ved man ikke på forhånd. Men jeg ved fra andre, at forældre måske starter med at blive sure. Men ofte hurtigt falder ned igen, når de har vænnet sig til tanken. Det tager lidt tid. Det er helt ok. Når ens forældre er rolige igen, kan man starte med at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan blive hjulpet. Her er det nok at bestille en tid hos lægen. Når man er gravid så skal man til lægen.

Når du skal tale med dine forældre, er det godt, at der ro og tid til at snakke. Du kan måske på forhånd fortælle dem, at der er noget vigtigt, som du gerne vil tale om. Så ved de, at det er vigtigt.

Det kan også være, at du allerede har fortalt en veninde eller måske en anden om graviditeten? Hvis det er tilfældet, kan hun/han måske være med, når du skal tale med dine forældre? Det kan nogle gange hjælpe. Du kan også overveje, om det er lettere at få det sagt, hvis du skriver det ned. Eller skriver det i en sms til dine forældre. Mon det er noget, du har mod på at prøve?

Selvom det er svært, så er det så vigtigt, at du hurtigst muligt får det sagt. Så du ikke går alene med det.

Og husk, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111.

Et stort knus til dig.
Fra BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat