Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mega enormt bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 

Hej 12-årig pige. 

Hvor er det godt du skriver ind. Du kan ikke blive gravid af at onanere. For at blive gravid, skal der sædceller til fra en fyr.

Sædcellerne skal op i livmorens slimhinde og sætte sig fast, før end man kan blive gravid. Så du skal ikke bekymre dig, for der sker intet ved, du har onaneret.

Jeg kan godt forstå, hvis du er blevet lidt forvirret, fordi din menstruation ikke er kommet. Men gravid bliver du ikke, når du ikke har haft sex med en fyr.

I din alder er det helt normalt at menstruationen er forsinket, og at den nogen gange kommer i flere dage, og andre gange lidt færre dage. Og det kan føles forskelligt hver gang. Det er fordi man stadig udvikler sig, har mange hormoner og ens menstruations cyklus er ikke helt fastsat endnu. 

Du skriver din mor også er bange. Måske du har fortalt hende at din menstruation ikke er kommet? Men du bliver ikke gravid af at onanere.

Måske er det en idé at læser mere om menstruation på www.privat.snak? Det kan du læse mere om her: http://privatsnak.dk/10-12/hvad-spoerger-andre-om/hvornaar-faar-man-menstruation-og-hvad-sker-der/​ 

Jeg håber du blev roligere og fik svar på dit spørgsmål.  

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat