Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

føler mig så uheldig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år,

Jeg forstår godt, at du føler livet spænder lidt ben for dig i øjeblikket. Jeg tror de fleste kender til det der med at føle, at man nærmest går i modvind uanset hvad man gør. To skridt frem og et tilbage. Men det skal selvfølgelig helst ikke være sådan, at man aldrig kommer fremad eller har følelsen af at sidde fast og være uheldig altid.

Du skriver, at du føler alt uheld kommer på samme tid. Måske kender du ordsproget: En ulykke kommer sjældent alene?

Det handler netop op, at når der kommer en ulykke, vil der ofte efterfølge andre ulykker. Jeg kan desværre ikke give dig svar på, hvorfor det ofte er sådan, men jeg tænker du måske kan prøve at lægge mærke til eller tale med dine veninder, om de ikke kender til det? Forhåbentlig vil det give dig en følelse af, at du ikke er den eneste, der oplever flere ulykker ske på samme tid. Jeg har i hvert fald talt med andre unge, der har haft samme følelse.

Du skriver, at du ikke føler din mor har været der for dig, da du havde allermest brug for dig. Har du fortalt hende om det svigt, du har følt? Jeg tænker, at din mor formentlig har været splittet mellem din søster og dig og har været der for den, hun tænkte havde mest brug for hende. Men måske hun i virkeligheden godt selv ved, at hun faktisk ikke helt har givet dig den støtte, som du så har haft brug for?

Du skriver du selv tog kontakt til en skolepsykolog, da du fik en depression. Det viser jo en enormt handlekraft og vilje, som er en stor styrke hos dig. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om din mor måske opfatter dig, som en der ikke har brug for hjælp, men generelt kan klare meget selv?

Måske har hun brug for, at du fortæller hende, at du faktisk også har brug for hende – også selvom du godt kan meget selv. Jeg tænker hun måske ikke er klar over hvor meget du egentlig har brug for hende – især hvis din måde at reagere på, er ved at vende ting indad frem for at råbe og skælde ud. Giver det mening?

Du skriver også, at du får lyst til at cutte, men at det er tre måneder siden sidst. Hvad mon fik dig til at stoppe for tre måneder siden? Jeg tænker, at det er vigtigt at holde fast i dét valg – især når trangen er stor. Hvis det bliver for svært vil jeg råde dig til at kontakte LMS, som vil kunne hjælpe dig med at undgå at selvskade: https://lmsos.dk/ De er eksperter på lige præcis det her område, og ved oveni faktisk også en masse om spiseforstyrrelse. Jeg tænker derfor, at de måske kan være rigtig gode at tale med – også ift. hvordan du tackler at der bliver plads til dig, selvom din søster kæmper med spiseforstyrrelsen.

Derudover hjælper det ofte at aflede sig selv eller finde noget, der kan erstatte det at selvskade, når trangen bliver for stor – noget som du selv synes er rart eller som får dig til at finde ro igen. Det kan være at se en serie, ringe til en god ven, tage ud at træne eller høre musik. Hvad end der kan gøre, at du ikke selvskader. Måske du allerede har fundet nogle gode teknikker, nu hvor det lykkedes dig at undgå det i hele tre måneder? Det er i hvert fald virkelig godt gået, og jeg håber sådan du kan holde fast.

Jeg håber, at du kan få en god snak med din mor og komme på god fod med hende igen. Forhåbentlig vil du føle, at hun derefter vil kunne være der mere for dig og støtte dig i dine svære perioder også. Det handler jo ikke om, at hun skal vælge mellem dig eller din søster, men bare om at hun bliver opmærksom på, at du faktisk også har brug for hende.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat