Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære 10 årig pige

Tak for dit brev, dejligt at du føler dig tryg ved os og skriver til os igen. Du skriver, at du er bange for om dine forældre skal skilles. Jeg vil gøre mit bedste for, at hjælpe dig lidt på vej.

Jeg kan godt forstå, at du kan blive bange hvis dine forældre skal skilles. Det er de fleste børns værste tanke. Det kan godt være meget skræmmende, at forestille sig sine forældre skal flytte hver for sig. Alt det man kender og føler sig tryg ved forandre sig, og man skal vænne sig til en ny hverdag.

Vi taler med mange børn, der lige som dig er bange for, at deres forældrene skal skilles. Eller som har oplevet, at deres forældre er blevet skilt. Fælles for børnene er, at det ofte hjælper lidt at få talt om det.

Jeg ved godt, at du skriver, at du ikke tør spørge dine forældre om de skal skilles – men jeg vi alligevel foreslår dig, at gøre det. De er de eneste som kan svarer på det spørgsmål og som kan give dig en afklaring.

Du kan måske sige noget i retningen af: Mor og far – jeg overhørte noget fra en telefonsamtale og nu er jeg bange for, at I skal skilles? Tror du, at du ville kunne spørge dem om det?

Hvis du har svært ved at sige det til dem, kan du måske skrive et brev, hvor du fortæller dem om dine tanker – du kan evt. bruge dette link Skriv det til nogen

Eller du kan måske få en anden voksen, som du er tryg ved til at tale med dem. Kan du komme i tanke om en, som du måske kunne få hjælp fra?

Der er også den mulighed, at du venter på, at dine forældre siger noget. Desværre vil det nok ikke hjælpe på dine bekymringer, for hvis de nu ikke skal skilles kan du jo gå og bekymrer dig længe. Kan du mon følge mig i det?

Du er altid velkommen til, at ringe herind til BørneTelefonen på 116111 og tale med en af vores rådgivere. Måske I kan få en snak om, hvordan du kan tale med dine forældre om din bekymring.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Vejrtrækningsøvelse

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat