Brev

At se min morfar

Min mor og min morfar har været uvenner i 7 år og jeg har ikke set ham i 5 år.

Kan mine forældre forbyde mig at se ham?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du Tak for dit brev, hvor du skriver om et meget væsentligt problem: Har børn ret til at se deres bedsteforældre? Kan mine forældre forbyde mig at se min morfar?Desværre så er jeg nødt til at skuffe dig. Børn har desværre ingen ret til at se deres bedsteforældre og dine forældre kan derfor godt forbyde dig at se din morfar.Har du mon fået en forklaring på, hvorfor de er uvenner? Jeg tænker på, om det måske vil være lettere for dig at forstå forbuddet, hvis du kender årsagen?Hvis ikke du ved hvorfor, tror du så det kunne hjælpe dig, at spørge din mor eller din far? Er det for vanskeligt for dig at spørge om eller måske for vanskeligt for din mor at svare på, så tænker jeg, om der måske er en anden i din familie, du kunne spørge? Feks.en moster eller onkel?I hvert fald så kan din mor forbyde dig at se ham, indtil du bliver 18 år og myndig. Derefter bestemmer du selv om du vil opsøge ham.Kærlig hilsen

BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat