Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år

Du skriver at du har det meget svært for tiden og har haft det i noget tid. Hvor er det godt at du skriver til BørneTelefonen, så vi kan hjælpe dig.

Du fortæller at du føler dig meget ensom, og har gjort det i noget tid. og at det fylder meget hos dig. Det lyder virkelig ikke rart.

Jeg vil gøre mit bedste for at give dig nogle gode råd med på vejen.

Ensomhed og at føle sig udenfor kan være en af de værste følelser vi mennesker kan have. Det er så vigtigt for os at føles os som en del af et fællesskab. Når vi ikke gør det, kan det gøre rigtig ondt.

Du er slet ikke alene om at føle dig ensom. Der er rigtig mange unge mennesker der kontakter os med præcis samme følelse. Nogle fortæller at de føler sig usynlige. Andre fortæller at de er bange for om de altid vil være ensomme.

Du skriver at du sidste år mistede mange veninder ufrivilligt.

Du blev ikke inviteret mere, og de begyndte at feste uden dig, og lave mange andre hyggelige ting, som du ikke var en del af.

Det lyder som om at du måske førhen selv var en del af disse fester og hyggelige ting?

Jeg kan godt forstå det er virkelig svært og hårdt, når man ikke længere føler sig som en del af fællesskabet. Måske du sidder og er bange for at dette også vil ske for dig på dit nye gymnasium?

Men hvor er det sejt at du har valgt at starte på et nyt gymnasium. Selvom du skriver at det lige nu er en kamp hver dag.

En ny start kan måske være rigtig godt, når du har det sådan!

Fra breve her på BørneTelefonen ved jeg, at man godt kan starte forfra og finde et godt fællesskab, selvom man kom fra et sted, hvor fællesskabet var svært. Det dårlige flytter ikke altid med, selvom det måske kan føles sådan.

Nu ved jeg ikke om du kender nogle på det nye gymnasium, men de fleste kender dig nok ikke, og vil heller ikke kende til din følelse af ensomhed.

De vil måske se på dig med helt nye øjne. Og det kan faktisk være rigtig rart nogle gange.

Måske du med denne tanke, kan føle dig mere tilpas i at skulle starte et helt nyt sted, selvom det måske også kan virke meget skræmmende.

Vi har lavet en side om Skoleskift og en side om ensomhed, som du måske kan kigge på. Her kan du også læse andres breve og få flere råd.

Kan du dele dine tanker?

Måske det ville være en god ide for dig at snakke med nogen om hvordan du kan starte på det nye gymnasium, med en god følelse i maven. Det kan være du har lyst til at snakke med dine forældre om det?

Det er måske også vigtigt, at forsætter med at tale højt om din ensomhed. Hvis ikke det lige er dine forældre du har mest lyst til at snakke med, så kan det også være nogle andre i dit netværk, som du føler dig tryg ved.

Vi har lavet en guide som du kan bruge, hvis du synes det er svært at sige højt. Den finder du her

Hvis det er svært at se, hvem du kan tale med, kan du altid ringe og skrive til os på 116111. I en samtale er det nogle gange nemmere at finde frem til den helt rigtige person!

Kender du headspace?

En anden mulighed kan også være at kontakte Headspace som er et sted hvor du kan få gratis og anonym rådgivning om stort og småt.

De står altid klar til at hjælpe dig, og kan også snakke med dig om din ensomhed, og rådgive dig i hvordan man nemmest kan få en god start et nyt sted.

Ventilen er også en rigtig god mulighed. Ventilen har forskellige tilbud til unge mellem 15-25 som føler sig ensomme, men gerne vil ud af ensomheden.

I Ventilen har de væresteder rundt i hele landet hvor du kan møde andre unge som har det ligesom dig. Måske i kan snakke om din nye start på gymnasiet og hvad der mon kan hjælpe dig i din opstart.

Du må altid kontakte os igen

Hvis du har brug for flere råd eller bare har lyst til en snak, så vil vi på BørneTelefonen meget gerne snakke med dig igen.

Du kan som sagt ringe til os på 116111. Vi har åbent dag og nat, så vores rådgivere sidder altid klar.

Rigtig meget held og lykke på dit nye gymnasium! Jeg håber- og tror på, at det kan blive rigtig godt for dig, at starte forfra et nyt sted.

Kærlige hilsner BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat