Brev

Hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 15 årig pige

Hvor er det bare ærgerligt, at dine klassekammerater opfører sig sådan imod dig. Jeg kan godt forstå, at du ikke rigtig ved, hvad du skal stille op.

Når man bliver mobbet, kan man komme til et punkt, hvor man begynder at tro på det, der bliver sagt om en. Og man kan blive i tvivl om, hvorvidt det kan være ens egen skyld. Jeg fornemmer heldigvis, at du ikke er der. Du ved godt, at det, de gør, er forkert. Det er en styrke. Alligevel bliver du selvfølgelig ked af det. Det er der ikke noget at sige til. For det er jo slet ikke i orden, at pigerne taler om dig bag din ryg og finder på historier om dig. 

Jeg syntes, at du skal tale med din lærer om det og fortælle ærligt, hvad der foregår. Det er super vigtigt, at det her bliver stoppe hurtigt. Og det er en del af din lærers arbejde at sikre sig en god stemning i klassen og at sørge for, at alle elever trives.

Hvis du ikke har lyst til at tale med din lærer alene, kan du måske få din mor til at være med? Du kan også skrive episoderne ned på et stykke papir, så har du noget at tale ud fra eller noget, som du kan vise til læreren. På den måde bliver det meget konkret for læreren, hvad der sker. 

Alle skoler skal have en antimobbe-strategi. Du kan sikkert finde den på din skoles hjemmeside. Den kan du måske læse sammen med dine forældre. Her står der noget om, hvad skolen gør for at forhindre mobning. Og hvad de gør for at hjælpe de børn og de klasser, der oplever mobning. 

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke med de voksne omkring dig. Når du har det så skidt i din klasse, at du tænker på selvmord, så fortjener du stor hjælp. Jeg håber derfor, at du igen får det godt i skolen. 

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat